Тренер Војводине Ранко Поповић очекује од његове екипе да покаже напредак у наредној утакмици против Младости у Лучанима.

Фудбалери „старе даме“ у суботу од 20.30 гостују екипи Младости, а Поповић је оптимиста пред овај меч.

– Наша очекивања су поново иста, а то је да имамо однос и залагање у складу са величином клуба који представљамо и када испунимо та очекивања, онда ћемо и да олакшамо себи самима. Желимо да се види да смо радили нешто у овом кратком периоду од како смо заједно, да се види да примењујемо те ствари, наравно да ће бити грешака, али хоћу да видим намеру и идеју. У свему се пита и противник, Младост има интересантну екипу, има доста искусних играча, али и млађих, талентованих. Волим када је противник захтеван, јер онда и ми морамо да будемо на висини задатка. Желим да ми будемо ти који се питају, да противник мора да се намешта према нама, а не ми према њему – рекао је Поповић.

Он не крије да би му добро дошла дужа клупа, те да су ван строја и даље Асмир Кајевић и Синиша Тањга.

– Умем да кажем да је једна екипа јака онолико колико јој је клупа јака. Моја је жеља да се позабавимо играчима које имамо и да из њих извучемо максимум. Медицински билтен је добар, нас има мало, на неким позицијама смо лимитирани. Кајевић је и даље ван строја, као и Тањга који је повређен од како сам ја дошао, али надам се да ће ускоро бити са нама. Остали су здрави и орни и расположени – додао је Поповић.

Тренер Воше није желео да говори о потенцијалним појачањима до краја прелазног рока.

– То ћемо морати да видимо, увек када дође тренер, тражи нове играче, а то није моја пракса. Ја хоћу да сагледам шта све имам, можда неки играч може да пружи више него што је до сада. Најгоре је да гомиламо играче и да у томе тражимо алиби. Играчи који су ту сигурно су скаутирани и знају зашто су ту, али добро је имати здраву конкуренцију. Првенство је дуго, код нас су тешки терени, па услед умора може да дође и до повреда. И онда ако имамо мали кадар, онда можемо да будемо у проблему и о томе треба размишљати на време – нагласио је Поповић.

Он је поновио да притисак не постоји, осим када је позитиван и да то жели да усвоје и његови играчи.

– Притисак је за привилеговане, и ко не може да га истрпи, онда треба да се бави другим послом. Рекао сам и играчима, нико не може да им направи притисак споља, онолико колико могу они сами себи. Ту не мислим на притисак који те спутава, већ онај који те мотивише да даш и више од максимума. Играчи треба да направе разлику између притисака. Треба да га имаш зато што желиш да будеш бољи, очекивања су велика зато што верују у тебе и твој квалитет, а то је на неки начин и показивање поштовања. Изађи на терен, покажи све што можеш и притисак нестаје, врло је једноставно – закључио је Ранко Поповић.

Утакмица Младост – Војводина на програму је у суботу у 20.30 уз директан пренос на Арени спорт 4.