Trener Vojvodine Ranko Popović očekuje od njegove ekipe da pokaže napredak u narednoj utakmici protiv Mladosti u Lučanima.

Fudbaleri „stare dame“ u subotu od 20.30 gostuju ekipi Mladosti, a Popović je optimista pred ovaj meč.

– Naša očekivanja su ponovo ista, a to je da imamo odnos i zalaganje u skladu sa veličinom kluba koji predstavljamo i kada ispunimo ta očekivanja, onda ćemo i da olakšamo sebi samima. Želimo da se vidi da smo radili nešto u ovom kratkom periodu od kako smo zajedno, da se vidi da primenjujemo te stvari, naravno da će biti grešaka, ali hoću da vidim nameru i ideju. U svemu se pita i protivnik, Mladost ima interesantnu ekipu, ima dosta iskusnih igrača, ali i mlađih, talentovanih. Volim kada je protivnik zahtevan, jer onda i mi moramo da budemo na visini zadatka. Želim da mi budemo ti koji se pitaju, da protivnik mora da se namešta prema nama, a ne mi prema njemu – rekao je Popović.

On ne krije da bi mu dobro došla duža klupa, te da su van stroja i dalje Asmir Kajević i Siniša Tanjga.

– Umem da kažem da je jedna ekipa jaka onoliko koliko joj je klupa jaka. Moja je želja da se pozabavimo igračima koje imamo i da iz njih izvučemo maksimum. Medicinski bilten je dobar, nas ima malo, na nekim pozicijama smo limitirani. Kajević je i dalje van stroja, kao i Tanjga koji je povređen od kako sam ja došao, ali nadam se da će uskoro biti sa nama. Ostali su zdravi i orni i raspoloženi – dodao je Popović.

Trener Voše nije želeo da govori o potencijalnim pojačanjima do kraja prelaznog roka.

– To ćemo morati da vidimo, uvek kada dođe trener, traži nove igrače, a to nije moja praksa. Ja hoću da sagledam šta sve imam, možda neki igrač može da pruži više nego što je do sada. Najgore je da gomilamo igrače i da u tome tražimo alibi. Igrači koji su tu sigurno su skautirani i znaju zašto su tu, ali dobro je imati zdravu konkurenciju. Prvenstvo je dugo, kod nas su teški tereni, pa usled umora može da dođe i do povreda. I onda ako imamo mali kadar, onda možemo da budemo u problemu i o tome treba razmišljati na vreme – naglasio je Popović.

On je ponovio da pritisak ne postoji, osim kada je pozitivan i da to želi da usvoje i njegovi igrači.

– Pritisak je za privilegovane, i ko ne može da ga istrpi, onda treba da se bavi drugim poslom. Rekao sam i igračima, niko ne može da im napravi pritisak spolja, onoliko koliko mogu oni sami sebi. Tu ne mislim na pritisak koji te sputava, već onaj koji te motiviše da daš i više od maksimuma. Igrači treba da naprave razliku između pritisaka. Treba da ga imaš zato što želiš da budeš bolji, očekivanja su velika zato što veruju u tebe i tvoj kvalitet, a to je na neki način i pokazivanje poštovanja. Izađi na teren, pokaži sve što možeš i pritisak nestaje, vrlo je jednostavno – zaključio je Ranko Popović.

Utakmica Mladost – Vojvodina na programu je u subotu u 20.30 uz direktan prenos na Areni sport 4.