Тренер Војводине Ранко Поповић честитао је својим играчима на победи и сматра да им је овакав тријумф био потребан.

Фудбалери „старе даме“ победили су Јавор головима Радомира Милосављевића и Асмира Кајевића у надокнади времена, а Поповић је на конференцији за медије изразио задовољство игром, али је био и незадовољан појединим одлукама на терену.

– Ако бих и ја почео да причам о неким критикама, онда би отишло све другим током, јер мислим да су они заслужили барем три жута картона у првом полувремену. Свако гледа са своје стране, а мораћу да погледам још једном утакмицу да бих видео све детаље. Јавор има много добре играче, посебно за контра нападе, добро су поставили утакмицу и с разлогом сам и стрепео. Имали су шансу на 0:0 где је Царевић одлично одбранио. У другом полувремену смо морали да гледамо како да преокренемо утакмицу. Ми морамо да гледамо да изведемо да играче у најбољем стању, а колико су неки спремни нико не зна нити их интересује. Генерално, морамо да будемо мирнији, и због те нервозе толико и промашујемо шансе. Разумем момке да имају велику жељу и да осете притисак. Неко ми је рекао да смо на три утакмице шутнули 30 пута ван оквира гола, а то је због тога што неке ствари радимо исхитрено. За месец дана нико није направио игру, нити ће направити. На крају, честитам момцима на борби и на победи, јер нам је оваква била потребна – рекао је Поповић.

Он се осврнуо на варнице на терену којих је вечерас било у жару борбе.

– Волео бих да сви имају однос као Војводина и Јавор. Било је ту свега, било је провокација, али неки играчи не могу да се контролишу. Када се то дешава, ја имам одговорност, ако су у питању моји играчи. Ја сам пробао да сугеришем судији, јер сам видео у ком смеру иде утакмица. Не дозвољавам играчима да се фолирају, да леже када не треба да леже и да јаучу – рекао је Поповић.

Осврнуо се и на измене које су донеле преокрет и победу.

– Сигурно је допринело јер су играчи који су ушли донели преокрет. Желели смо да имамо искусније играче, да притисну мало више, али исто тако морамо да водимо рачуна колико они могу да играју, јер их дуго није било. Када имате играче равноправне који имају 90 минута, онда је то у реду, али ми кроз све ово морамо да и физички спремамо и враћамо неке играче. Добро је да су они који су ушли имали и снаге и воље да на помогну – истакао је Поповић.

Тренер Воше је по ко зна који пут истакао неизнуђене грешке после којих његов тим прима голове.

– По ко зна који пут ми примамо први гол, па се онда враћамо. Ми смо данас заиста желели да се потрудимо да не примимо гол, али правимо и даље грешке које нас скупо коштају. Има ту мало психологије, мало и индивидуалних ствари, али морамо на томе да радимо колективно. Видели сте и Звездиног голмана, одбрани 30 шутева па прими онако гол, то је фудбал и то се дешава. Морамо да гледамо да будемо мало мирнији, а треба да размишљамо мало о ударцу ка голу, када треба да се да лопта иза леђа. Играчи треба да науче и да буду критиковани, морају да се навикавају на то, да уче, само тако можемо да будемо бољи – нагласио је Поповић.

За крај, прокоментарисао је разлике између броја играча који су били ту током припрема у Словенији и ових који су ту данас.

– Ово је ситуација коју смо затекли и у којој смо се нашли, али ме радује што смо сви одлучни да будемо бољи. Има ту много објективних ствари због којих смо у овој ситуацији. Ако омогућимо да у будућности тежимо ка томе да имамо континуирани рад са одређеном групом људи, онда ћемо сигурно напредовати и бити бољи, из дана у дан – закључио је Ранко Поповић.

Воша у наредном колу, у четвртак од 18.30 гостује екипи Вождовца.