Trener Vojvodine Ranko Popović čestitao je svojim igračima na pobedi i smatra da im je ovakav trijumf bio potreban.

Fudbaleri „stare dame“ pobedili su Javor golovima Radomira Milosavljevića i Asmira Kajevića u nadoknadi vremena, a Popović je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo igrom, ali je bio i nezadovoljan pojedinim odlukama na terenu.

– Ako bih i ja počeo da pričam o nekim kritikama, onda bi otišlo sve drugim tokom, jer mislim da su oni zaslužili barem tri žuta kartona u prvom poluvremenu. Svako gleda sa svoje strane, a moraću da pogledam još jednom utakmicu da bih video sve detalje. Javor ima mnogo dobre igrače, posebno za kontra napade, dobro su postavili utakmicu i s razlogom sam i strepeo. Imali su šansu na 0:0 gde je Carević odlično odbranio. U drugom poluvremenu smo morali da gledamo kako da preokrenemo utakmicu. Mi moramo da gledamo da izvedemo da igrače u najboljem stanju, a koliko su neki spremni niko ne zna niti ih interesuje. Generalno, moramo da budemo mirniji, i zbog te nervoze toliko i promašujemo šanse. Razumem momke da imaju veliku želju i da osete pritisak. Neko mi je rekao da smo na tri utakmice šutnuli 30 puta van okvira gola, a to je zbog toga što neke stvari radimo ishitreno. Za mesec dana niko nije napravio igru, niti će napraviti. Na kraju, čestitam momcima na borbi i na pobedi, jer nam je ovakva bila potrebna – rekao je Popović.

On se osvrnuo na varnice na terenu kojih je večeras bilo u žaru borbe.

– Voleo bih da svi imaju odnos kao Vojvodina i Javor. Bilo je tu svega, bilo je provokacija, ali neki igrači ne mogu da se kontrolišu. Kada se to dešava, ja imam odgovornost, ako su u pitanju moji igrači. Ja sam probao da sugerišem sudiji, jer sam video u kom smeru ide utakmica. Ne dozvoljavam igračima da se foliraju, da leže kada ne treba da leže i da jauču – rekao je Popović.

Osvrnuo se i na izmene koje su donele preokret i pobedu.

– Sigurno je doprinelo jer su igrači koji su ušli doneli preokret. Želeli smo da imamo iskusnije igrače, da pritisnu malo više, ali isto tako moramo da vodimo računa koliko oni mogu da igraju, jer ih dugo nije bilo. Kada imate igrače ravnopravne koji imaju 90 minuta, onda je to u redu, ali mi kroz sve ovo moramo da i fizički spremamo i vraćamo neke igrače. Dobro je da su oni koji su ušli imali i snage i volje da na pomognu – istakao je Popović.

Trener Voše je po ko zna koji put istakao neiznuđene greške posle kojih njegov tim prima golove.

– Po ko zna koji put mi primamo prvi gol, pa se onda vraćamo. Mi smo danas zaista želeli da se potrudimo da ne primimo gol, ali pravimo i dalje greške koje nas skupo koštaju. Ima tu malo psihologije, malo i individualnih stvari, ali moramo na tome da radimo kolektivno. Videli ste i Zvezdinog golmana, odbrani 30 šuteva pa primi onako gol, to je fudbal i to se dešava. Moramo da gledamo da budemo malo mirniji, a treba da razmišljamo malo o udarcu ka golu, kada treba da se da lopta iza leđa. Igrači treba da nauče i da budu kritikovani, moraju da se navikavaju na to, da uče, samo tako možemo da budemo bolji – naglasio je Popović.

Za kraj, prokomentarisao je razlike između broja igrača koji su bili tu tokom priprema u Sloveniji i ovih koji su tu danas.

– Ovo je situacija koju smo zatekli i u kojoj smo se našli, ali me raduje što smo svi odlučni da budemo bolji. Ima tu mnogo objektivnih stvari zbog kojih smo u ovoj situaciji. Ako omogućimo da u budućnosti težimo ka tome da imamo kontinuirani rad sa određenom grupom ljudi, onda ćemo sigurno napredovati i biti bolji, iz dana u dan – zaključio je Ranko Popović.

Voša u narednom kolu, u četvrtak od 18.30 gostuje ekipi Voždovca.