Тренер Војводине Ранко Поповић сматра да је дерби са Партизаном права прилика и нови тест за њега и његове играче.

Фудбалери „старе даме“ гостују Партизану у суботу у дербију 17. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије, а Поповићу је драго што има прилику да после Црвене звезде, одмах игра и са другим највећим ривалом.

– Лепо је што имамо прилику да играмо одмах после Црвене звезде и са Партизаном и мени то уопште не смета. То су оне утакмице у којима треба да видимо где смо, оне показују докле смо стигли. Неће овај меч бити утакмица „године, деценије“ како воли да се каже, али она може много тога да нам покаже и да нам одреди правац. Ово је најбоља недеља рада од како сам дошао и момке је било привилегија тренирати их и гледати их. Али, ту је сада друга ствар, да то пребацимо на терен и ако то успемо, онда нема бојазни за нас. Ако помислимо да смо бољи него што јесмо, и изгубимо ту неку скромност, искуство ми говори да онда можемо да одемо у неку другу крајност јер нама ноге још увек нису довољно чврсте. Утакмица са Звездом нам даје за право да верујемо да треба да наставимо да радимо и идемо истим путем. Ако будемо имали такав фокус и одговорност и елиминишемо грешке, онда треба да се радујемо утакмици и да тако изађемо на терен. Не бих о Партизану превише да трошим речи да нас не заболи глава и хоћемо само да се бавимо самим собом – рекао је Поповић.

Он је истакао да су фокусирани само на своје игре и да се не осврћу на пораз Партизана у прошлом колу.

– Не размишљамо о претходном поразу Партизана. Мене занима наша реакција након пораза од Звезде и радује ме што нису били деморалисани, него самосвесни, ако тако могу да кажем. Ми смо видели због чега смо изгубили смо и видео сам да су и они схватили због чега нису победили. Играчи су схватили и да то треба да буде дерби не због некога што је урадио нешто пре нас, него да ми треба да одиграмо тако да он опет буде дерби. Имамо обавезу да покушамо да победимо у сваком дербију због клуба који представљамо, ако је противник бољи, ми ћемо им честитати. То што је Партизан изгубио је знак да имају слабости, баш као што је и наш пораз открио неке наше, али смо с друге стране показали и неке добре ствари. Ако заменимо места слабостима и квалитетима, онда може много тога да нам донесе овај меч. Партизан опет игра код куће и тај пораз не иде нама у прилог, али нећемо да се бавимо тиме, окренути смо себи и верујемо у себе – истакао је Поповић.

У саставу неће бити Матеус Индио и Асмир Кајевић.

– Матеус неће бити спреман због има повреду, сличну као претходну, надам се да ће одиграти још коју утакмицу ове јесени. Не волим никог да посебно издвајам, сваки појединац је важан, али док је Матеус на терену, изгледали смо стабилније. После његовог изласка нама је било потребно мало да се наместимо и минут касније смо примили гол. Зато је важно када се праве измене, зашто се праве измене и ко улази у ком тренутку. Ово причам само да се боље разумемо, јер знам да свако има неке своје симпатије. Измене треба да буду такве да унапредимо игру, а ако немамо такве, онда можемо да је уназадимо. Матеус нам доноси квалитет, али сада је шанса да неки други покажу да су са правом у Војводини и да дају неки печат ономе што хоћемо. Остали су сви добро, Каја је имао температуру и неће бити у саставу, јер није могао да тренира, и поред велике жеље да буде у тиму – открио је Поповић.

На питање о томе како су пала оба гола Црвене звезде и да ли ће због тога бити промена на левом боку, Поповић је одговорио одрично.

– Ако ме питате да ли ће Гиорбелидзе да игра, хоће, јер играч треба да зна да му тренер верује и када погреши. Ја нећу мењати играче због једне утакмице. Сва одговорност је на мени и иде на моју душу. Лако је одрећи се играча, треба га истрпети, јер шта ако дође замена, па и она погреши, онда губимо двојицу – закључио је Ранко Поповић.