Trener Vojvodine Ranko Popović smatra da je derbi sa Partizanom prava prilika i novi test za njega i njegove igrače.

Fudbaleri „stare dame“ gostuju Partizanu u subotu u derbiju 17. kola Mocart Bet Super lige Srbije, a Popoviću je drago što ima priliku da posle Crvene zvezde, odmah igra i sa drugim najvećim rivalom.

– Lepo je što imamo priliku da igramo odmah posle Crvene zvezde i sa Partizanom i meni to uopšte ne smeta. To su one utakmice u kojima treba da vidimo gde smo, one pokazuju dokle smo stigli. Neće ovaj meč biti utakmica „godine, decenije“ kako voli da se kaže, ali ona može mnogo toga da nam pokaže i da nam odredi pravac. Ovo je najbolja nedelja rada od kako sam došao i momke je bilo privilegija trenirati ih i gledati ih. Ali, tu je sada druga stvar, da to prebacimo na teren i ako to uspemo, onda nema bojazni za nas. Ako pomislimo da smo bolji nego što jesmo, i izgubimo tu neku skromnost, iskustvo mi govori da onda možemo da odemo u neku drugu krajnost jer nama noge još uvek nisu dovoljno čvrste. Utakmica sa Zvezdom nam daje za pravo da verujemo da treba da nastavimo da radimo i idemo istim putem. Ako budemo imali takav fokus i odgovornost i eliminišemo greške, onda treba da se radujemo utakmici i da tako izađemo na teren. Ne bih o Partizanu previše da trošim reči da nas ne zaboli glava i hoćemo samo da se bavimo samim sobom – rekao je Popović.

On je istakao da su fokusirani samo na svoje igre i da se ne osvrću na poraz Partizana u prošlom kolu.

– Ne razmišljamo o prethodnom porazu Partizana. Mene zanima naša reakcija nakon poraza od Zvezde i raduje me što nisu bili demoralisani, nego samosvesni, ako tako mogu da kažem. Mi smo videli zbog čega smo izgubili smo i video sam da su i oni shvatili zbog čega nisu pobedili. Igrači su shvatili i da to treba da bude derbi ne zbog nekoga što je uradio nešto pre nas, nego da mi treba da odigramo tako da on opet bude derbi. Imamo obavezu da pokušamo da pobedimo u svakom derbiju zbog kluba koji predstavljamo, ako je protivnik bolji, mi ćemo im čestitati. To što je Partizan izgubio je znak da imaju slabosti, baš kao što je i naš poraz otkrio neke naše, ali smo s druge strane pokazali i neke dobre stvari. Ako zamenimo mesta slabostima i kvalitetima, onda može mnogo toga da nam donese ovaj meč. Partizan opet igra kod kuće i taj poraz ne ide nama u prilog, ali nećemo da se bavimo time, okrenuti smo sebi i verujemo u sebe – istakao je Popović.

U sastavu neće biti Mateus Indio i Asmir Kajević.

– Mateus neće biti spreman zbog ima povredu, sličnu kao prethodnu, nadam se da će odigrati još koju utakmicu ove jeseni. Ne volim nikog da posebno izdvajam, svaki pojedinac je važan, ali dok je Mateus na terenu, izgledali smo stabilnije. Posle njegovog izlaska nama je bilo potrebno malo da se namestimo i minut kasnije smo primili gol. Zato je važno kada se prave izmene, zašto se prave izmene i ko ulazi u kom trenutku. Ovo pričam samo da se bolje razumemo, jer znam da svako ima neke svoje simpatije. Izmene treba da budu takve da unapredimo igru, a ako nemamo takve, onda možemo da je unazadimo. Mateus nam donosi kvalitet, ali sada je šansa da neki drugi pokažu da su sa pravom u Vojvodini i da daju neki pečat onome što hoćemo. Ostali su svi dobro, Kaja je imao temperaturu i neće biti u sastavu, jer nije mogao da trenira, i pored velike želje da bude u timu – otkrio je Popović.

Na pitanje o tome kako su pala oba gola Crvene zvezde i da li će zbog toga biti promena na levom boku, Popović je odgovorio odrično.

– Ako me pitate da li će Giorbelidze da igra, hoće, jer igrač treba da zna da mu trener veruje i kada pogreši. Ja neću menjati igrače zbog jedne utakmice. Sva odgovornost je na meni i ide na moju dušu. Lako je odreći se igrača, treba ga istrpeti, jer šta ako dođe zamena, pa i ona pogreši, onda gubimo dvojicu – zaključio je Ranko Popović.