Тренер Војводине Ранко Поповић поновио је да верује у квалитет своје екипе и да ће га они показати већ на наредном мечу против Радничког.

Воша у четвртом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије дочекује екипу Радничког из Ниша, а тренер „старе даме“ је оптимиста пред овај меч.

– Ми настављамо наше упознавање и наш ход ка ономе чему тежимо. Очекивања од првог дана морају да буду иста, а то је прво да будемо свесни где смо и за који клуб играмо и да је то један посебан клуб. Момци треба да имају задовољство што су ту и да то пренесу на терен. Ако то буду радили на начин на који тражимо, неће бити проблема. Ни у једном тренутку не желим да потценим противника, али ми хоћемо да будемо ти који ће у сваком тренутку желети да доминирају на терену. Није реално да буде то свих 90 минута, али уколико буде, нећу имати ништа против – рекао је Поповић.

Он је подвукао да су очекивања у Војводини другачија, али да она доносе позитиван притисак.

– Када дођете у ситуацију у којој смо ми сада, да у Војводини изгубите неколико утакмица, није исто као у неком другом клубу који је навикао на лошије резултате. Ми имамо аутоматски већа очекивања и то доноси притисак, а чим си у грчу, теже се реализује, мозак ради другачије. Ја сам покушао момцима да објасним да је притисак за привилеговане и да играч треба да буде срећан што има прилику да га осети. Хоћемо да ослободимо играче од тога, да су играчи спремни и да буду прави када се то очекује. И даље се упознајемо, али верујте ми да сви имају подједнаке шансе да играју и на играчима је да се изборе. Ипак, неки ће морати да добију више континуитет, а када га ухватимо, ствари ће ићи много лакше. Нама треба да буде резултат и играћемо на резултат, али треба нам и да будемо мирни у завршницу. Када упоредим фудбалере код нас и у иностранству, тамо се радују када постигну гол, а овде је играч љут, бесан због притиска, критика, а када си љут онда не можеш да будеш најбоља верзија себе. Желим да видим ту радост у мојим играчима и да више уживају у фудбалу. Играч не може да да више од оног што може, али ако да оно што може и ако сви дамо оно што хоћемо, онда то мора да буде добро. У прошлој утакмици смо направили доста шанси, лопта није хтела да уђе, али мислим да нико ко навија за Вошу није био љут, можда је био нерасположен, али нико нас неће изгрдити када не постигнемо погодке ако будемо играли као на прошлој утакмици – истакао је Поповић.

Тренер Воше признао је да је узбуђен пред деби пред навијачима на „Карађорђу“.

– Трему немам, али сам узбуђен. Публика је захтевна, али то и хоћемо. Када неко нешто од тебе очекује, то значи да те поштује. А када те неко поштује, изађи на терен и врати поштовање, односом и радом. Ако то буде на потребном нивоу, резултати ће доћи – рекао је Поповић.

На располагању су сви играчи, осим Синише Тањге и Асмира Кајевића.

– Осим Тањге и Кајевића, сви остали су спремни и надам се расположени – закључио је Поповић.

Иначе, Воша наставља са акцијом од прошле сезоне, карте за источну трибину за утакмицу биће БЕСПЛАТНЕ за све који дођу на исток са обележјима Фудбалског клуба Војводина.

Карте за западну трибину могу да се купе у петак на продајном месту компаније ГИГСТИКС у Новом Саду ( ТЦ Париски магазин, Краља Александра 12) по цени од 800 динара, од 9:00 до 19:30. На дан утакмице (субота) карте ће се продавати на благајни стадиона од 16 часова.

Утакмица Војводина – Раднички на програму је у суботу у 19 часова.