Радови на стадиону „Карађорђе“ почињу 1. октобра 2023. године, а тим поводом, данас су у посети били потпредседник ФС Србије Бранислав Недимовић и одговорно лице УЕФА за издававање лиценци Пјетро Кјабрера.

Као што је познато, стадион „Карађорђе“ испуњава „УЕФА 2 стандард“, тако да је на јесен планиран почетак реконструкције, а како стоје ствари, све иде у правом смеру да Војводина и Град Нови Сад на пролеће добију модернији стадион, по угледу на бројне европске клубове.

Крајњи циљ реализације овог пројекта је да „Карађорђе“ добије најпре „УЕФА 3 стандард“, а потом и „УЕФА 4 стандард“, чиме би стекао лиценцу за организацију и квалификација и групне фазе такмичења под окриљем Европске куће фудбала.

Данашња посета и састанак између ФС Србије, представника УЕФА и пројектантске куће која изводи радове протекла је у позитивној атмосфери, те је Пјетро Кабрера указао на потенцијална решења и својим стручним саветима помогао у што бољој реализацији овог великог и значајног пројекта.

Потпредседник ФС Србије Бранислав Недимовић изразио је задовољство идејама и планом ФК Војводина у овом пројекту, који је данас добио „зелено светло“ и од стране најодговорнијег лица УЕФА.

– Пре свега сам захвалан фудбалском клубу Војводина што је данас наш домаћин и срећан сам што је Војводина схватила пут којим треба да идемо сви заједно. То је да прво урадимо припреме и доведемо адекватне људе најпре за консултације, а не да урадимо све и онда доведемо инспекцију, што је, нажалост, раније био пут у већини случајева у српском фудбалу. Ту је са нама данас и човек из УЕФА, искусан стручњак, који има највећу одговорност за издавање лиценци за одигравање међународних утакмица. Захвалан сам и господину Пјетру Кјабрери и господину Зорану Лаковићу који нам је ово омогућио. Ми на овај начин можемо да укрстимо ставове, архитекте, представнике клубова, људе из УЕФА и да заједно дођемо до најбољег решења и да онда извођачи радова крену у реализацију. ФСС ће помоћи Војводини донацијом хибридног терена и да реализација пројекта која стартује 1. октобра, на пролеће дочека један нови „Карађорђе“, какав заслужују и Војводина и српски фудбал – рекао је Бранислав Недимовић.