Radovi na stadionu „Karađorđe“ počinju 1. oktobra 2023. godine, a tim povodom, danas su u poseti bili potpredsednik FS Srbije Branislav Nedimović i odgovorno lice UEFA za izdavavanje licenci Pjetro Kjabrera.

Kao što je poznato, stadion „Karađorđe“ ispunjava „UEFA 2 standard“, tako da je na jesen planiran početak rekonstrukcije, a kako stoje stvari, sve ide u pravom smeru da Vojvodina i Grad Novi Sad na proleće dobiju moderniji stadion, po ugledu na brojne evropske klubove.

Krajnji cilj realizacije ovog projekta je da „Karađorđe“ dobije najpre „UEFA 3 standard“, a potom i „UEFA 4 standard“, čime bi stekao licencu za organizaciju i kvalifikacija i grupne faze takmičenja pod okriljem Evropske kuće fudbala.

Današnja poseta i sastanak između FS Srbije, predstavnika UEFA i projektantske kuće koja izvodi radove protekla je u pozitivnoj atmosferi, te je Pjetro Kabrera ukazao na potencijalna rešenja i svojim stručnim savetima pomogao u što boljoj realizaciji ovog velikog i značajnog projekta.

Potpredsednik FS Srbije Branislav Nedimović izrazio je zadovoljstvo idejama i planom FK Vojvodina u ovom projektu, koji je danas dobio „zeleno svetlo“ i od strane najodgovornijeg lica UEFA.

– Pre svega sam zahvalan fudbalskom klubu Vojvodina što je danas naš domaćin i srećan sam što je Vojvodina shvatila put kojim treba da idemo svi zajedno. To je da prvo uradimo pripreme i dovedemo adekvatne ljude najpre za konsultacije, a ne da uradimo sve i onda dovedemo inspekciju, što je, nažalost, ranije bio put u većini slučajeva u srpskom fudbalu. Tu je sa nama danas i čovek iz UEFA, iskusan stručnjak, koji ima najveću odgovornost za izdavanje licenci za odigravanje međunarodnih utakmica. Zahvalan sam i gospodinu Pjetru Kjabreri i gospodinu Zoranu Lakoviću koji nam je ovo omogućio. Mi na ovaj način možemo da ukrstimo stavove, arhitekte, predstavnike klubova, ljude iz UEFA i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja i da onda izvođači radova krenu u realizaciju. FSS će pomoći Vojvodini donacijom hibridnog terena i da realizacija projekta koja startuje 1. oktobra, na proleće dočeka jedan novi „Karađorđe“, kakav zaslužuju i Vojvodina i srpski fudbal – rekao je Branislav Nedimović.