Povodom predstojeće utakmice 27. kola Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog (petak, 29. maj, 17 časova, stadion „Karađorđe“), fudbalski klub Vojvodina obaveštava predstavnike medije da za ovaj meč neće važiti sezonske akreditacije izdate od strane FK Vojvodina, te ih ovim putem poziva da se akredituju za izveštavanje sa ove utakmice.

Svi zainteresovani mediji, zahtev za akreditovanje mogu poslati na mejl adresu „pr@fcvojvodina.co.rs“, a u zahtevu je za svakog novinara, fotoreportera i snimatelja za koga se traži akreditacija potrebno navesti sledeće:

– ime i prezime
– JMBG
– vrsta akreditacije koja se traži (pres ili foto)
– naziv redakcije iz koje dolaze

Svi kojima bude odobrena akreditacija biće uvršteni na spisak osoba kojima je dozvoljen ulazak na stadion, te iz tog razloga apelujemo na sve predstavnike medija (novinare, fotoreportere i snimatelje) da prilikom dolaska na utakmicu sa sobom obavezno ponesu ličnu kartu, kako bi mogli da potvrde svoj identitet prilikom ulaska. Pored lične karte, pri dolasku na stadion neophodno je poneti i zaštitnu masku, čije je nošenje obavezno sve do izlaska sa stadiona.

Svi novinari i snimatelji na stadion će moći da uđu isključivo na ulaz broj 4 na zapadnoj tribini. Fotoreporteri će, shodno dosadašnjoj praksi, na stadion ulaziti preko službenog ulaza na južnoj tribini, ali samo pod uslovom da ukupan broj akreditovanih fotoreportera može da se uklopi sa maksimalnim dozvoljenim brojem prisutnih na terenu i atletskoj stazi. U suprotnom, fotoreporteri će na stadion takođe ulaziti preko ulaza broj 4 na zapadnoj tribini, te će im fotografisanje biti omogućeno isključivo sa zapadne tribine stadiona.

Fudbalski klub Vojvodina moli predstavnike medija da broj podnetih zahteva bude u skladu sa stvarnim potrebama njihove redakcije i zadržava pravo da utvrdi konačan broj akreditovanih novinara, fotoreportera i snimatelja u skladu sa dozvoljenim brojem prisutnih na stadionu i sledećim prioritetima:

1. mediji koji redovno izveštavaju o aktuelnostima u vezi sa FK Vojvodina;
2. sportski mediji;
3. ostali informativni mediji, u skladu sa svojim rejtingom i uticajem na medijskom tržištu.

Rok za slanje zahteva je četvrtak, 28. maj, do 15:30 časova. Svi zahtevi pristigli nakon isteka ovog roka neće biti uzeti u razmatranje.

Svim predstavnicima medija kojima se odobri ulazak na stadion, to će biti potvrđeno putem mejla najkasnije u petak, 29. maja, do 10 časova, kada će ujedno i fotoreporteri biti obavešteni o načinu ulaska na stadion i njihovoj tačnoj lokaciji tokom trajanja utakmice.