Познати спортски новинар, Мирослав Гавриловић, преминуо је у понедељак. Упокојио се у 73. години, после кратке и тешке болести.

Чувени дописник Спортског журнала из Новог Сада, од оснивања 1990. године, претходно загребачког Вијесника и Спортских новости, предао је животну битку у пензионерским данима.

Годинама пажљив хроничар дешавања у фудбалском клубу Војводина и спортском Новом Саду, Мирослав Гавриловић изградио је имиџ новинара од ауторитета, филозофског става, спремног да читаоцима увек понуди више од обичне вести. Богату каријеру, после скоро пет деценија рада, привео је крају пре три године. И тада је сведочио значајнијим догађајима, рад да млађим колегама удели по који савет, без сувишних потпитања…

Оставио је иза себе и богато штиво – седам књига, четири с потписом аутора, три коауторске природе. Потписао је са Владимиром Тодоровићем „Планету фудбал“, „Како смо победили Европу“ и алманах за 80. рођендан Војводине. Самостално, „Живот с титулом“ и три књиге посвећене великанима Вујадину Бошкову („Вујке, један једини“), Синиши Михајловићу („Божија левица“) и Илији Пантелићу („Велики Панта“).

У фебруару ове године, фудбалски клуб Војводина му је уручио специјалну плакету као знак захвалности за то што је толике године пратио и извештавао о свему у вези са „старом дамом“.

Породици Мирослава Гавриловића, његовим пријатељима, колегама, медијима у којима је радио и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.

Комеморативна седница ће се одржати у конгресној сали Новосадског сајма у четвртак у 11 часова, а сахрана ће се одржати на Градском гробљу у Новом Саду у четвртак, 15. септембра, у 13:30 часова.