Poznati sportski novinar, Miroslav Gavrilović, preminuo je u ponedeljak. Upokojio se u 73. godini, posle kratke i teške bolesti.

Čuveni dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Sada, od osnivanja 1990. godine, prethodno zagrebačkog Vijesnika i Sportskih novosti, predao je životnu bitku u penzionerskim danima.

Godinama pažljiv hroničar dešavanja u fudbalskom klubu Vojvodina i sportskom Novom Sadu, Miroslav Gavrilović izgradio je imidž novinara od autoriteta, filozofskog stava, spremnog da čitaocima uvek ponudi više od obične vesti. Bogatu karijeru, posle skoro pet decenija rada, priveo je kraju pre tri godine. I tada je svedočio značajnijim događajima, rad da mlađim kolegama udeli po koji savet, bez suvišnih potpitanja…

Ostavio je iza sebe i bogato štivo – sedam knjiga, četiri s potpisom autora, tri koautorske prirode. Potpisao je sa Vladimirom Todorovićem „Planetu fudbal“, „Kako smo pobedili Evropu“ i almanah za 80. rođendan Vojvodine. Samostalno, „Život s titulom“ i tri knjige posvećene velikanima Vujadinu Boškovu („Vujke, jedan jedini“), Siniši Mihajloviću („Božija levica“) i Iliji Panteliću („Veliki Panta“).

U februaru ove godine, fudbalski klub Vojvodina mu je uručio specijalnu plaketu kao znak zahvalnosti za to što je tolike godine pratio i izveštavao o svemu u vezi sa „starom damom“.

Porodici Miroslava Gavrilovića, njegovim prijateljima, kolegama, medijima u kojima je radio i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.

Komemorativna sednica će se održati u kongresnoj sali Novosadskog sajma u četvrtak u 11 časova, a sahrana će se održati na Gradskom groblju u Novom Sadu u četvrtak, 15. septembra, u 13:30 časova.