U 26. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Javora na „Karađorđu“. Posle poraza u derbiju od Partizana, crveno-beli su pali na četvrto mesto na tabeli, pa im je trijumf protiv ekipe iz Ivanjice izuzetno bitan u nastojanju da se što pre vrate na treću poziciju.

To potvrđuju i reči pomoćnog trenera Vojvodine Dragana Šarca, iako je svestan da njegovu ekipu očekuje još jedna teška utakmica.

– Prošle godine smo na „Karađorđu“ odigrali jako tešku utakmicu protiv Javora, kada su nas sa nešto drugačijim sistemom pomalo i iznenadili. Međutim, nemamo drugog izbora sem da pokušamo da osvojimo tri boda i vratimo se što pre na treće mesto. Povređeni su Topić i Vukadinović, koji sigurno neće igrati, ali dobro je to što se u ekipu vraća Čović – izjavio je Šarac.

Na konferenciji za novinare pred ovaj meč, javnosti se obratio i sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović, koji je, između ostalog, naglasio da će o planovima za narednu sezonu klub prvo razgovarati sa sadašnjim šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem.

– Prvi trener sa kojim će se pričati o novoj sezoni i kome će biti ponuđen ugovor je Nenad Lalatović, odnosno njegov stručni štab. Niko iz kluba o tome nije pričao ni sa jednim drugim trenerom u Srbiji. U zavisnosti od zahteva kluba, on će se izjasniti da li želi to da prihvati ili možda ima neku bolju ponudu. U svakom slučaju, ako idemo ka podmlađivanju tima, onda se ne traži rezultat – izjavio je Kosanović.

Sportski direktor FK Vojvodina je takođe govorio i o mnogim drugim temama u vezi sa sportskim sektorom kluba, a kompletan tok konferencije možete pogledati u prilogu ispod teksta. Utakmica između Vojvodine i Javora igra se u nedelju od 15 sati na „Karađorđu“, uz direktan prenos na Novosadskoj TV i multiprenos na prvom kanalu televizije Arena sport.