Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Dragana Radojičića.

Na konferenciji za medije, pored novog šefa stručnog štaba, prisustvovali su i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i članovi UO Ljubomir Apro i Petar Đurđev.

Predsednik Samardžić se zahvalio novom treneru koji je bez razmišljanja prihvatio da preuzme ekipu u teškom trenutku i poželeo mu uspeh do kraja sezone.

– Dragan Radojičić nije nov čovek u našem klubu, jer kada je prvi put došao 1994. godine kao da nikada nije ni odlazio. Bio je uspešen i kao igrač i kao trener, uvek je voleo naš klub i uvek je bio obojen našom belo-crvenom bojom. Imali smo prvu obavezu da se na dostostojanstven način dogovorimo sa prethodnim stručnim štabom i to smo učinili veoma brzo. Svi smo u klubu svesni rezultatske krize i promene su bile neminovne. Što se tiče Dragana, on je čovek koji je prihvatio da u ovako teškoj situaciji istog trenutka kaže „da“, da prihvati sve uslove i pokaže da je spreman. Svi zajedno sa njim na čelu težićemo našem cilju, a to je da Vojvodina i ove godine obezbedi nastupe u Evropi. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama to i uspeti i da ćemo već naredne godine pričati većim dometima nego sada. U ime kluba i Upravnog odbora Vojvodine poželeću mu sreću i uspeh i u ime svih nas ovde zamoliću ga da ekipu koja je odlično selektirana učini još boljom i da se svi zajedno radujemo našim uspesima – rekao je predsednik Dragoljub Samardžić.

Dragan Radojičić je potpisao ugovor do kraja sezone i ističe da je od prvog mandata na klupi maštao samo o povratku u svoju Vojvodinu. On je kao igrač nastupao od 1994. do 1996. godine, da bi potom i bio šef stručnog štaba Voše u sezoni 2008/09.

– Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba koje me je posle 14 godina vratilo na mesto uspeha i u klub koji najviše volim. Znaju svi da sam postao Novosađanin onog trenutka kada sam došao da igram za Vojvodinu. U ovom klubu su velike emocije, ja sam veliki navijač Vojvodine i to moje okruženje zna i zato i svi znaju šta želim ovom klubu. Ja sam čovek i vojnik Vojvodine i kada je tako, onda se ne bira momenat kada da ti stigne poziv. Ja sam uvek bio spreman za Vošu. Neki drugi klub bih u ovakvim okolnostima možda i odbio, ali Vojvodinu nisam mogao ni želeo. Mogu da vam obećam da će svaki igrač dati maksimum i da ću ja biti ponosan na ekipu. Navijače želim da pozovem da budu vetar u leđa i da budu podrška igračima. Samo svim snagama možemo da dođemo do uspeha. Treba da zbijemo redove i da idemo samo ka napred. Vojvodina ima mnogo kvaliteta u ekipi i ona nije zaslužila da ovako gubi utakmice. Želim da se zahvalim prethodnom treneru koji je ostavio jaku i spremnu ekipu i da mu poželim sve najbolje u nastavku karijere – rekao je Radojičić.

On je naglasio da za početak Vojvodina najpre treba da popravi efikasnost pred protivničkim golom.

– Pokušaćemo da popravimo efikasnost, jer ova ekipa mora da daje dva gola po utakmici. To je moj stil, negde to uspem, negde ne, a sa ovim timom sam siguran da mogu. Igraćemo maksimalno ofanzivno, koliko god budemo mogli, ali to će zavisiti i od protivnika. Mi moramo da igramo efikasniji fudbal i da se više orijentišemo na našu igru, a ne na igru protivnika. Uvažićemo svakog rivala, ali hoćemo da mislimo na sebe. Kao trener nikada nisam gledao u retrovizor i onog ko je iza mene, već da stignem i pobedim onog prvog ispred, a onda i sledećeg. Verujem čvrsto u svoju filozofiju i nadam se da ću uspeti da sprovedem u delo sve što sam zacrtao – istakao je Radojičić.

On neće imati lak posao na debiju, pošto na „Karađorđe“ stiže trećeplasirana ekipa Čukaričkog.

– Čukarički je u dobroj formi, biće nam težak rival, koji je ubedljivo treći na tabeli, ali ja smatram da mi možemo da nadmećemo sa svakim na našem terenu. Želim da im pokažemo da smo mi domaćini i da znaju gde su došli da igraju. Pomoći ćemo momcima da igraju slobodno, disciplinovano i odgovorno i verujem u pozitivan rezultat – kaže Radojičić.

Novi trener „stare dame“ veruje da ova ekipa ima kvalitet da se takmiči i na međunarodnoj sceni, ali da ide korak po korak.

– Najpre želim da kroz naše prvenstvo ili Kup obezbedimo nastup u Evropi, a onda idemo korak po korak. Želim da Vojvodinu napravim takvu da igrači žele da dođu da igraju za nas i da oni koji su ovde ne požele nikada da odu. Siguran sam da bismo nakon toga bili i spremni da igramo i evropske utakmice u grupnoj fazi – rekao je Radojičić.

Radojičić je za kraj rekao da je fokusiran samo na rezultate do kraja tekuće sezone.

– Ja ću uvek biti u Vojvodini, bilo kao trener ili navijač na tribini. Sada smo napravili dogovor do kraja sezone, o ostalim stvarima ćemo razgovarati kada dođe vreme. Treba i ja da pokažem da zaslužujem ovo mesto i da sve ovde ubedim da sam pravi čovek za klupu Vojvodine. Želeo bih da ostanem jako dugo, jer ja 14 godina maštam o povratku na klupu Vojvodine i ne želim da propustim ovu šansu. Kada sam prethodni put bio trener to je bila poslednja sezona u kojoj smo na kraju završili između Zvezde i Partizana. Imao sam u ekipi i Tadića i Medojevića i Aleksića i mnoge druge koji su izašli iz naše akademije i verujem da i ovi momci danas imaju kvalitet da budu na višoj poziciji na tabeli – zaključio je Radojičić.