Trener Vojvodine Dragan Radojičić optimističan je pred početak plej-ofa i prve utakmice sa ekipom Napretka.

Fudbaleri „stare dame“ ugostiće u nedelju u 18 časova ekipu Napretka, a Radojičić očekuje još jednu tešku utakmicu.

– Čeka nas nova teška utakmica protiv kvalitetnog rivala, koji je u poslednjim trenucima izborio plasman u plej-of i tako sigurno podigao samopouzdanje, baš kao i mi nakon trijumfa u prošlom kolu. Mi opet imamo imperativ pobede, evropske ambicije, ali ima ih i Napredak. U preostalom delu sve utakmice će biti teške, čeka nas sedam finala i želimo da u prvom meču osvojimo tri boda. U ekipi vlada odlična atmosfera, kao što sam i rekao, rastemo iz kola u kolo. Nama će sigurno nedostajati suspendovani Lazarević, ali koga nema, bez njega se mora. On nama donosi poseban kvalitet u napadu, ali sam siguran i da će nam igrač koji bude igrao umesto njega pomoći i ispuniti svoje zadatke – rekao je Radojičić.

On je ponovio da od svoje ekipe očekuje napadačku igru, ali da će to mnogo zavisti i od ekipe Napretka.

– Ponovo želimo da igramo na polovini protivnika, da imamo loptu u svom posedu, da budemo opasni po gol, a da uspemo da sačuvamo našu mrežu. To će opet zavisiti i od protivnika, a Napredak ima izuzetno kvalitetan tim, posebno golmana i štopere, ali i vezni red, tako da i ćemo i mi imati glavobolju da zaustavimo takvu ekipu. Znam da će moji momci biti ponovo motivisani i spremni i siguran sam da će nam doneti tri boda – istakao je Radojičić.

U prošlom meču protiv Napretka, golman Vasiljević je odbranio dva penala, ali Radojičić smatra da udarac sa 11 metara mora da bude siguran gol.

– Penal može da bude samo slabo izveden. Koliko god da je golman kvalitetan, kada se penal šutne onako kako treba, onda je to stopostotna šansa. Jako su male verovatnoće da golman odbrani, ako izvođač šutne penal kako treba. Ja se nadam da nećemo čekati da nam neki penal donese bodove, da ćemo realizovati situacije iz igre. Ali i ako dođe do penala, imamo spremnu i analizu golmana Vasiljevića, tako da nam to neće predstavljati problem – kaže Radojičić.

Trener Voše veruje da će karakter, motivacija i želja biti presudni u borbi za plasman u Evropu.

– Kvalitet ekipa koje se bore za plasman u Evropu je podjednak i odlučiće samo pobede, a njih donose nadahnuće, želja, karakter i motivacija igrača. Mene raduje što smo se i u tim segmentima podigli i da imam pravo da verujem u plasman u Evropu. Imamo težak raspored, ali isto je tako i ostalim ekipama, niko neće imati lak posao. Imamo tri utakmice kod kuće, čekaju nas dva vezana susreta protiv Crvene zvezde i Partizana, ali moramo da budemo spremni na sve. Mi moramo ići korak po korak i misliti samo na to kako da osvojimo tri boda u narednoj utakmici. I protiv Crvene zvezde i Partizana nećemo menjati svoj stil, uvek ćemo ići na pobedu i davaćemo sve od sebe na svakoj utakmici – zaključio je Radojičić.