Trener Vojvodine Dragan Radojičić zadovoljan je karakterom svoje ekipe u pobedi nad Proleterom.

Fudbaleri „stare dame“ pobedili su večeras na svom „Karađorđu“ gradskog rivala rezultatom 2:1 i tako prekinuli niz od šest poraza u Super ligi Srbije.

– Čestitam našem gradskom rivalu na fer i korektnoj utakmici. Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan, ali mogu da sam vrlo zadovoljan izdanjem svoje ekipe. Posebno me raduje kako smo ušli u utakmicu i što smo postigli golove posle prekida koje toliko uigravamo na treninzima. Iz situacija iz kojih je Vojvodina do sada primala golove, danas ih je dala. Žao mi je što nismo dali i neki gol iz igre, naročito u prvom poluvremenu, kada se Proleter nalazio u teškoj situaciji i kada smo mogli da rešimo meč. Na poluvremenu sam pokušao da održim koncentraciju svojim igračima, jer smo znali da će se Proleter vratiti, baš kao u prošlom kolu protiv Čukaričkog. Proleter nam je dao gol posle jednog karambola, da li je bio autogol ili je samo zakačila našeg igrača, nebitno je, nama je posle toga „pala roletna“. U dve utakmice smo primili čak pet jeftinih golova i danas smo opet primili takav pogodak i to ekipi teško pada. Lopta je okrugla, nismo imali sreće i onda smo ušli u tesnu borbu do samog kraja. Taj deo borbe mi je najdraži, jer su momci pokazali karakter, motiv i želju i najvažnije mi je da su bili fokusirani u odbrani. Ovo su tri veoma važna boda za nas, približili smo se borbi za Evropu i mislim da će nam biti lakše u narednim utakmicama, kada smo prebrodili rezultatsku krizu. Danas smo videli da nikog nije lako pobediti u Super ligi i da je pritisak ogroman i zato posebno čestitam svojim igračima. Proleteru želim da opstane jer ne zaslužuje da se nađe u ugroženoj poziciji – rekao je Radojičić.

Nakon šest vezanih poraza, Voša je danas sa tri osvojena boda na samo dva od plasmana u Evropu, a Radojičić veruje da će borbenost njegove ekipe biti ključna do kraja sezone.

– Svi moraju da shvate kakav je psihološki momenat u kom se momci nalaze. Nisam zabrinut zbog panike u finišu meča, iako nam je nedostajao pas igru, važno je da smo se izborili u teškom trenutku. Karakter imamo, a to je veoma važno, bez borbe, kvalitet neće isplivati. Ne bih voleo da se opet nađemo u konfuziji u finišu utakmica, potrebno nam je još malo vremena da se uigramo i da usvojimo sve ideje. Biće veoma teško do samog kraja, sve ekipe će se boriti za plasman u Evropu, to je dobro za srpski fudbal. Takođe, želim da iskoristim ovu priliku da pozovem navijače da budu uz nas jer nam to mnogo znači. U trenucima kada se nalazimo na dva boda od Evrope, podrška svakog navijača nam je bitna i ja ih molim da budu pozitivni i uz nas do samog kraja, da zajedno dođemo do cilja – zaključio je Radojičić.