Trener Vojvodine Milan Rastavac zadovoljan je prikazanim u drugom kontrolnom susretu sa azerbejdžanskim Sabahom.

Fudbaleri „stare dame“ izgubili su danas rezultatom 2:4, ali Rastavac je istakao da je fizička sprema odredila tok utakmice, jer je Vošinom rivalu ovo bila generalna proba pred nastavak svog prvenstva.

– Utakmica je tekla kako su naše fizičke mogućnosti dozvoljavale. Bili smo veoma dobri dok smo bili sveži, a onda kada smo mi počeli da padamo, oni su uspevali da održe neki svoj ritam. Ima dosta stvari koje su bile dobre i isto tako onih koje treba da popravimo. Meni je bitno da smo napravili neki napredak u odnosu na prethodnu utakmicu i da su neke stvari bolje izgledale, sada treba da nastavimo da radimo – rekao je Rastavac.

Trener Voše je istakao da je potrebno da ekipa dodatno poradi na igri u fazi defanzive.

– Ima dobrih stvari u fazi defanzive, ali i onih koje ne radimo dobro. Na treninzima pokušavamo da ispravimo te stvari, ali je očigledno da ćemo morati još više da se potrudimo. Topić je sada dobio novu ulogu u odbrani, želimo da vidimo kako to izgleda i da li tu možemo da računamo na njega i u takmičarskim utakmicama – istakao je Rastavac.

On je za kraj dodao da su se pojedinci do sada istakli, ali da je prvenstvo mnogo važnije od priprema.

– Grupa igrača koja je danas igrala 30 minuta, sutra će odigrati 60, dok će današnji starteri odigrati po pola sata. Ima pojedinaca koji su bolje iskoristili prvi deo priprema, međutim, ne treba zaboraviti da su ovo pripreme i da je bitno ono što dolazi, a to je prvenstvo – zaključio je Rastavac.