После победе његовог тима против Напретка, шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац је изјавио да су црвено-бели награђени за рад и труд који су уложили.

У првом колу Супер лиге Србије, Војводина је победила екипу Напретка на „Карађорђу“ резултатом 1:0 (0:0).

– Као што су у Напретку знали шта могу да очекују од нас, тако смо и ми знали шта можемо да очекујемо од њих. Напредак нема много ствари које приказује у свом репертоару, али то што приказује – приказује врло квалитетно. Трудили смо се да прикажемо Војводину која жели да буде доминантна. О томе смо причали пре утакмице и мислим да смо тај наш први циљ успели да остваримо, али има још доста ствари на којима треба радити и унапредити их. Овом победом и са три бода на старту сезоне смо награђени за рад и труд који смо уложили, али треба да наставимо да радимо на нашој мирноћи, самопоуздању и ефикасности. Честитам играчима, а поготово навијачима, који су били сјајни и заиста нас подржали. Не сећам се када је последњи пут била овако добра и пријатна атмосфера – каже Раставац.

За Војводину су против Напретка дебитовали странци Ив Барај и Мамаду Траоре, који су се обојица нашли у стартној постави.

– Мислим да су оставили позитиван утисак. Донели су квалитет који је уочљив и сматрам да смо сви могли да препознамо разлог због којег смо их ангажовали. Имају искуство и показали су да нису подлегли атмосфери и чињеници да је ово била прва утакмица у првенству, али имају и релативно мали број тренинга са нама, јер су нам се прикључили тек током припрема. Ипак, радује ме то што су нам донели квалитет који очекујемо од њих – истиче Раставац.

Упркос задовољству због игре и победе, шеф стручног штаба Војводине је видео и неке ствари у којима види простор за напредак.

– Пре свега, то је сегмент завршнице напада. Врло често смо били у ситуацијама да имамо одређену предност у завршној трећини терена и много таквих напада смо потрошили, а да нисмо дошли до прилике да упутимо шут на гол. Такође, видело се да екипи недостаје зрелост да ову утакмицу мирније приведе крају и мало више издоминира са поседом у последњим минутима меча – рекао је Раставац.

У наредном колу, Војводина ће се као гост састати са екипом Младости ГАТ на „Карађорђу“, а тај меч је заказан за суботу у 20 часова.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept