Posle pobede njegovog tima protiv Napretka, šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac je izjavio da su crveno-beli nagrađeni za rad i trud koji su uložili.

U prvom kolu Super lige Srbije, Vojvodina je pobedila ekipu Napretka na „Karađorđu“ rezultatom 1:0 (0:0).

– Kao što su u Napretku znali šta mogu da očekuju od nas, tako smo i mi znali šta možemo da očekujemo od njih. Napredak nema mnogo stvari koje prikazuje u svom repertoaru, ali to što prikazuje – prikazuje vrlo kvalitetno. Trudili smo se da prikažemo Vojvodinu koja želi da bude dominantna. O tome smo pričali pre utakmice i mislim da smo taj naš prvi cilj uspeli da ostvarimo, ali ima još dosta stvari na kojima treba raditi i unaprediti ih. Ovom pobedom i sa tri boda na startu sezone smo nagrađeni za rad i trud koji smo uložili, ali treba da nastavimo da radimo na našoj mirnoći, samopouzdanju i efikasnosti. Čestitam igračima, a pogotovo navijačima, koji su bili sjajni i zaista nas podržali. Ne sećam se kada je poslednji put bila ovako dobra i prijatna atmosfera – kaže Rastavac.

Za Vojvodinu su protiv Napretka debitovali stranci Iv Baraj i Mamadu Traore, koji su se obojica našli u startnoj postavi.

– Mislim da su ostavili pozitivan utisak. Doneli su kvalitet koji je uočljiv i smatram da smo svi mogli da prepoznamo razlog zbog kojeg smo ih angažovali. Imaju iskustvo i pokazali su da nisu podlegli atmosferi i činjenici da je ovo bila prva utakmica u prvenstvu, ali imaju i relativno mali broj treninga sa nama, jer su nam se priključili tek tokom priprema. Ipak, raduje me to što su nam doneli kvalitet koji očekujemo od njih – ističe Rastavac.

Uprkos zadovoljstvu zbog igre i pobede, šef stručnog štaba Vojvodine je video i neke stvari u kojima vidi prostor za napredak.

– Pre svega, to je segment završnice napada. Vrlo često smo bili u situacijama da imamo određenu prednost u završnoj trećini terena i mnogo takvih napada smo potrošili, a da nismo došli do prilike da uputimo šut na gol. Takođe, videlo se da ekipi nedostaje zrelost da ovu utakmicu mirnije privede kraju i malo više izdominira sa posedom u poslednjim minutima meča – rekao je Rastavac.

U narednom kolu, Vojvodina će se kao gost sastati sa ekipom Mladosti GAT na „Karađorđu“, a taj meč je zakazan za subotu u 20 časova.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept