Тренер Војводине Милан Раставац има разлога за задовољство и након треће контролне утакмице на припремама у Словенији.

Воша је данас одиграла још једну добру утакмицу, без голова са вицешампионом Словеније, Копром, а Раставац је после меча изнео своје утиске.

– Ова утакмица је била најзахтевнија, а и наш одговор је био најорганизованији до сада. Оваквој екипи није лако стварати шансе, а ми смо успели да створимо ситуације да  угрозимо гол. И они су имали своје шансе, што показује да није све још увек како треба, али могу да кажем да напредујемо из меча у меч, и то ме радује – рекао је Раставац.

Вошу наредни меч очекује већ сутра, због чега је Раставац данас први пут са групом играча играо пуних сат времена.

– Једна група играча је играла 60 минута, друга 30, сутра би требало да замене улоге. Наш главни циљ је да припремимо што већи број играча за оно што је најбитније, а то је прво коло Супер лиге. Неки појединци су повређени, надамо се да нису озбиљније, а неки ће се већ сутра прикључити екипи и вратити у тренажни процес – истакао је Раставац.

Он је још једном подвукао да ће се екипа градити постепено и да не може све да се побољша у једном прелазном року.

– Бавићемо се и потенцијалним појачањима, јер ми то видимо као процес, не маштамо да ћемо променити све у двадесетак дана, већ у континуираном раду. Имамо одређене дефиците на неким позицијама, али то ћемо решавати и организацијом игре, а и са неким новим играчима када се за то укаже прилика – каже Раставац.

Дејан Зукић је данас поново играо на позицији задњег везног играча.

– Искрено сам хтео да видим како се сналази, јер верујем да има капацитете да одговори захтевима те позиције. Ту смо желели играча који има добре техничке способности, који може брзо да дистрибуира лопту – рекао је Раставац.

Тренер Воше похвалио је младе играче који су у првом полувремену стварали многе проблеме ривалу, али и голмана Николу Симића који се вратио након дуге паузе.

– Наши млади играчи су имали неке своје добре моменте, добро су се наместили и могу да кажем да су до краја издоминирали и да сам задовољан. Радује нас и повратак Симића, он је неспорно квалитетан голман, ми смо се прибојавали како ће пребродити повратак после дуге повреде, али срећом, за сада је све уреду – закључио је Раставац.