window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-130262021-1');
Званична страница ФК Војводина

Раставац: Резултат није у првом плану, идемо корак по корак

Тренер Војводине Милан Раставац задовољан је након победе „старе даме“ у првој контролној утакмици на припремама у Словенији.

Војводина је победила Борац резултатом 1:0, а Раставац је након меча изнео своје утиске.

– Резултат сигурно није у првом плану. Наступ је онакав какав се очекивао, назиру се неке идеје које смо желели да видимо. Предстоји још много посла пред нама, да све поставимо како треба, али могу да кажем да сам задовољан нашим заједништвом и начином на који смо хтели да се поставимо у односу на наше захтеве. Не могу да кажем да сам презадовољан ни са једним сегментом игре, али то је у овом тренутку сасвим нормално – рекао је Раставац.

Данас су шансу добиле две различите поставе, а план стручног штаба је да сви добију шансу током припрема.

– Хтели смо да сви подједнако уђу у ове припреме, да се покажу и докажу, односно да сви почну са истих позиција. Шансу је добило и неколико младих фудбалера, неки су је искористили у значајнијој мери, неки у мањој, али од њих и очекујемо да имају те осцилације, које су нормалне. Важно је да нам дају сигнале да имају капацитет за овај тим – каже Раставац.

Он је задовољан и акцијом после које је пао једини погодак на мечу.

– Свидела ми се акција зато што је ишла по плану, баш како смо желели да се развије. Момци су добро препознали просторе и тајминге, зато је и резултирала голом – додао је тренер Воше.

Данас је у другом полувремену дебитовао и нови голман, Лазар Царевић, који је стигао из Барселоне Б.

– Лазар је млад момак, али и поред тога поседује и одређено искуство, што се види у његовој мирноћи. Провео је неколико година у иностранству, пред њим има много простора и ми верујемо да ће га искористити и да ћемо заједно имати много успеха – истиче Раставац.

Он је закључио да ће и у наредним припремним мечевима сви добијати шансу да се докажу.

– Имамо малих проблема са повредама, па ћемо морати да се прилагођавамо ситуацији, али генерално, план је да наставимо у истом ритму и у наредним утакмицама – закључио је Милан Раставац.

Воша следећу проверу има у среду од 17.30 када ће јој ривал бити бугарски тим Марица Пловдив.

2022-06-20T20:32:34+02:0020. јун 2022.|
Go to Top