window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-130262021-1');
Zvanična stranica FK Vojvodina

Rastavac: Rezultat nije u prvom planu, idemo korak po korak

Trener Vojvodine Milan Rastavac zadovoljan je nakon pobede „stare dame“ u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Vojvodina je pobedila Borac rezultatom 1:0, a Rastavac je nakon meča izneo svoje utiske.

– Rezultat sigurno nije u prvom planu. Nastup je onakav kakav se očekivao, naziru se neke ideje koje smo želeli da vidimo. Predstoji još mnogo posla pred nama, da sve postavimo kako treba, ali mogu da kažem da sam zadovoljan našim zajedništvom i načinom na koji smo hteli da se postavimo u odnosu na naše zahteve. Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan ni sa jednim segmentom igre, ali to je u ovom trenutku sasvim normalno – rekao je Rastavac.

Danas su šansu dobile dve različite postave, a plan stručnog štaba je da svi dobiju šansu tokom priprema.

– Hteli smo da svi podjednako uđu u ove pripreme, da se pokažu i dokažu, odnosno da svi počnu sa istih pozicija. Šansu je dobilo i nekoliko mladih fudbalera, neki su je iskoristili u značajnijoj meri, neki u manjoj, ali od njih i očekujemo da imaju te oscilacije, koje su normalne. Važno je da nam daju signale da imaju kapacitet za ovaj tim – kaže Rastavac.

On je zadovoljan i akcijom posle koje je pao jedini pogodak na meču.

– Svidela mi se akcija zato što je išla po planu, baš kako smo želeli da se razvije. Momci su dobro prepoznali prostore i tajminge, zato je i rezultirala golom – dodao je trener Voše.

Danas je u drugom poluvremenu debitovao i novi golman, Lazar Carević, koji je stigao iz Barselone B.

– Lazar je mlad momak, ali i pored toga poseduje i određeno iskustvo, što se vidi u njegovoj mirnoći. Proveo je nekoliko godina u inostranstvu, pred njim ima mnogo prostora i mi verujemo da će ga iskoristiti i da ćemo zajedno imati mnogo uspeha – ističe Rastavac.

On je zaključio da će i u narednim pripremnim mečevima svi dobijati šansu da se dokažu.

– Imamo malih problema sa povredama, pa ćemo morati da se prilagođavamo situaciji, ali generalno, plan je da nastavimo u istom ritmu i u narednim utakmicama – zaključio je Milan Rastavac.

Voša sledeću proveru ima u sredu od 17.30 kada će joj rival biti bugarski tim Marica Plovdiv.

2022-06-20T20:32:34+02:0020. jun 2022.|
Go to Top