Trener Vojvodine Milan Rastavac ponosan je na svoj tim, ali i na navijače „stare dame“ nakon pobede nad Voždovcem.

Vojvodina je golovima Nikole Čumića pobedila Voždovac u 10. kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

– Kao što sam rekao i u najavi, Voždovac je ekipa koju ako želite da pobedite, morate da izvučete ono najbolje iz vas. Mislim da se nama to upravo desilo. Utakmica je bila sadržajna sa svih aspekata, i verujem da je publika mogla da uživa u večerašnjnoj predstavi. Zahvalio bih se i selektoru Draganu Stojkoviću i predstavnicima FS Srbije koji su došli da gledaju našu utakmicu. Sledeće što moram da napomenem jeste da mi ovakvu utakmicu ne bismo pobedili bez podrške navijača. Oni nas nose ove sezone, dolaze u velikom broju i na gostujuće utakmice i oseti se ta pozitivna atmosfera koja je preneta i na teren. Da bi se pobedio Voždovac, potrebno je uz podršku i da se poklope sve kockice i mi smo jako zadovoljni što su se večeras i složile. Verujem da ćemo nastaviti da se razvijamo i da igramo što bolji fudbal – rekao je Rastavac.

On se posebno osvrnuo na partiju Nikole Čumića, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao oba pogotka.

– Ja sam fokusiran samo na to da izvučemo ono najbolje iz Nikole Čumića i kako da on postane što svrsishodniji u našoj igri. Za ovu utakmicu nema potrebe mnogo komentarisati, jer bolje od ovog ne može, ali treba ostati na zemlji. Najvažnije je da on ostane zajedno sa nama na ovom putu i ideji zbog koje je i odlučio da dođe u Vojvodinu – istakao je Rastavac.

Trener Voše potvrdio je da je Lazar Carević morao da napusti teren zbog povrede.

– Carević je osetio bol u kolenu i nismo želeli da rizikujemo i morali smo da ga izvedemo iz igre. Međutim, kao što sam i govorio, opet ću ponoviti da sam izuzetno zadovoljan sa oba naša golmana. Nažalost, splet okolnosti je takav da neko mora da ostane na klupi, ali ja sam zadovoljan kako je Simić odgovorio na zadatke – izjavio je Rastavac.

Njega posebno raduje zrelost u igri Vojvodine, naročito u periodima kada je Voždovac dominirao.

– Voždovac poseduje automatizme u svojoj igri, koji imaju i svoj kontinuitet i zaista su odlični u pozicioniranju. Videlo se da im je teško parirati kada su tako postavljeni. Mi smo tražili svoj momenat kada ćemo to da razbijemo. To smo dobili nekim izmenama, a verovatno i činjenicom da ih je njihova dobra igra malo i umorila. Meni je izuzetno drago što smo konačno pokazali zrelost, koju nismo u toj meri prikazali na nekim prethodnim utakmicama. Posebno se to odnosi na periode igre kada je ekipa bila u podređenom položaju, što je sastavni deo fudbala. Najvažnije je da rastemo i što imamo prostora za napredak i što ga za sada sve više koristimo – zaključio je Rastavac.

U narednom kolu Vojvodina gostuje ekipi Čukaričkog, u nedelju od 19 časova.