Тренер Војводине Милан Раставац радује се предстојећем дербију са Партизаном.

Након двонедељне паузе, фудбалери „старе даме“ гостују Партизану у 13. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Морам да кажем да се радујемо недељној утакмици, која са собом доноси одређену тежину и специфичност, која је по мом мишљењу много лепа. Идемо на мегдан великом ривалу кога поштујемо, а с друге стране имамо и наше амбиције да се наметнемо као озбиљан такмац у једној такмичарској утакмици. Посебно ме радује што имамо све играче на располагању и што смо период иза нас искористили да се припремимо и за ову, и за наредне утакмице. О Партизану не треба много причати. То је добар тим који је имао своје успоне и падове. Имају играчки потенцијал због ког оправдано претендују на врх, али опет имају и своје слабости које су показали у појединим утакмицама што показује да нису непобедиви. Морамо одиграти мушки, такмичарски и квалитетно, да бисмо наметнули и искористити те Партизанове мане – рекао је Раставац.

Он се сложио да Партизан игра под притиском и императивом победе, посебно након елиминације из Купа Србије од Радничког из Сремске Митровице.

– Сви знамо да императив доноси са собом нешто посебно и видећемо како ће Партизан одговорити на то „морање“. Оно што дефинитивно не одговара Партизану јесте када нема потпуну контролу утакмице. Када контролише своје нападе и са колико играча треба да се бране, онда је много опаснији. Зато ми морамо да разбијемо ту контролу, да их терамо да се чешће бране и да им смањимо број прилика за контре, јер су ту опасни пре свега преко Дијабатеа. Партизан воли да има брзе нападе, из њих је најопаснији и зато морамо да скратимо и простор. Морамо истаћи и Натха коме не смемо дозволити да разигра цео тим – истакао је Раставац.

Тренер „старе даме“ подвукао је да се током паузе више спремао за све утакмице које следе, него само за Партизан.

– Нисмо се спремали за меч са Партизаном, већ смо се спремали за утакмице после паузе. Фокусирали смо се на оне ствари које смо желели да ми поправимо у нашој игри и да их подигнемо на виши ниво. Тај генерални приступ је нешто што је недостајало Војводини у неком претходном периоду. Ми смо нама најбитнији. Звезда, Партизан, Чукарички, ТСЦ, све су то противници који су нам битни, али ми треба да се бавимо собом и како да будемо бољи. Верујем када смо ми на добром нивоу, јер је онда много мање битно против кога играмо. Утакмица са Партизаном неће променити наш приступ и начин игре – нагласио је Раставац.

Он верује да је од летос до данас Војводина направила значајан искорак и да чињеница да је Партизан славио у сва четири сусрета прошле сезоне неће утицати на овај меч.

– Постојао је тај неки проблем, да је Војводина имала нешто негативно што је вукла са собом и мој утисак је да смо то изнивелисали и да смо чисти пред собом. Такође, статистички гледано, Војводина је у другом делу прошле сезоне изгубила 13 утакмица, а ми смо укупно, са пријатељским утакмицама одиграли 18 или 19 и имамо један пораз, тако да све те негативне бројке из прошлости остављамо иза нас – каже Раставац.

Да има све играче на располагању и уиграва их током пауза или да има репрезентативце у екипи, Раставац увек гласа за оно друго.

– За Војводину је увек боље да има репрезентативце у својој екипи, јер такви играчи имају екстра квалитет због ког су у репрезентацији. Лако ћемо ми издржати тих пет тренинга без њих током пауза, јер знамо да репрезентативци доносе тај неки другачији квалитет и зато трпе неки специјалан третман, и зато смо ми спремни да трпимо шта је потребно због њих – закључио је Раставац.

Утакмица Партизан – Војводина на програму је у недељу у 19.00 уз директан пренос на Арени премиум 1.