Trener Vojvodine Milan Rastavac na današnjoj konferenciji za medije poručio je da njegov tim mora da opravda ulogu favorita u susretu sa ekipom Grafičara.

Vojvodina u utorak od 16 časova na stadionu „Rajko Mitić“ gostuje Grafičaru u 1/16 finala Kupa Srbije, a Rastavac je podvukao da „stara dama“ i u ovom takmičenju ima najveće ambicije.

– Za nas je ovo prva utakmica u Kupu Srbije, u kom imamo najveće ambicije. Idemo u goste u Beograd ekipi koja je lider u Prvoj ligi i znamo da je u pitanju tim, koji je skup mladih i iskusnih igrača koji vole da igraju napadački. Naš zadatak je da se nametnemo kao tim iz višeg ranga takmičenja,  moramo da se predstavimo kao dominantna ekipa koja će pronaći način da od početka stavi utakmicu pod kontrolu. Ekipa Grafičara voli da igra fudbal i zna da igra, što pokazuju i rezultati. Mi smo u poslednje dve utakmice došli do daha, pokazali smo kvalitet i snagu i verujem da ćemo ostvariti plasman u narednu rundu – rekao je Milan Rastavac.

On je istakao da od početka sezone niko u Vojvodini nije kalkulisao kojim putem je lakše stići do plasmana na međunarodnu scenu.

– Nismo se bavili računicom, jer bi to značilo i neke kalkulacije, a mi ne želimo da se bavimo njima. Mi imamo ideju kako želimo da igramo i verujemo da ta ideja može da nas odvede tamo gde želimo da stignemo, bez obzira na takmičenje. Naša želja je da na terenu prikažemo jasan način kojim želimo da igramo i pobeđujemo i tim putem i hoćemo da idemo ka cilju – istakao je Rastavac.

Trener Voše je odgovorio i da je izostanak Nemanje Nikolića, te sistem bez klasičnog napadača protiv Mladosti GAT bio i deo taktičkih zamisli.

– Delom je bilo iznuđeno, a delom se i ukapalo u zahteve utakmice. Istovremeno, za nas je i srećna i nesrećna okolnost da koristimo igrače sa različitim karakteristikama na različitim pozicijama. To možda odstupa od neke generalne ideje koja bi nas stavila u neki okvir, ali nam sa druge strane daje mogućnost da sa raznim oružjima možemo da igramo protiv svakog protivnika – naglasio je Rastavac.

On je zaključio da će predstojeća pauza i zimske pripreme biti od velikog značaja za razvoj ekipe Vojvodine.

– Siguran sam da će predstojeće pripreme biti važan faktor u nastavku razvoja naše ekipe i stabilizacije i pripremanja celokupne ekipe. I vi ste svedoci da su neki igrači došli tokom priprema i nakon što je počelo prvenstvo, a imali su važnu ulogu u timu. Verujem da će ova pauza nama kao timu i kao klubu biti veliki prostor za rad koji treba da iskoristimo kako treba – zaključio je Milan Rastavac.

Utakmica Grafičar – Vojvodina na programu je u utorak od 16 časova uz direktan prenos na kanalu Arena premium 1.