Тренер Војводине Милан Раставац  сумирао је утиске после генералне пробе и победе над Шахтјором из Карагандија.

Фудбалери „старе даме“ одиграли су још једну одличну утакмицу и заслужено победили Шахтјор 2:1.

– Највише сам задовољан чињеницом да смо велики број играча успели да припремимо за старт првенства. Одсуство појединаца нам је с друге стране помогло да се припремамо са великим бројем играча и то против довољно квалитетних ривала где могу да се одмах виде неке мане и несигурности. И данас смо одиграли добру утакмицу, посебно у првом полувремену и штета што нисмо постигли још који погодак јер је свакако било прилика. Нажалост, ту је још један промашени пенал и надам се да смо са овим трећим завршили са промашајима. Радује ме и што нисмо имали великих повреда и да су сви спремни за почетак првенства – рекао је Раставац.

Он се не слаже са коментарима да је Воша „прерано ушла у добру форму на припремама“.

– Немам тај осећај, нити се било чега плашим. Мислим да смо близу оне праве форме и да све иде у своје време. Сада ћемо се по повратку мало освежити и одморити и очекујем да све буде како треба на старту првенства – истакао је Раставац.

План по повратку у Нови Сад још увек није дефинисан.

– Прво треба да сазнамо тачан датум почетка првенства, то нам је референтна тачка, а потом и да се прилагодимо временским условима по повратку. Најважније је да смо овај базични део одрадили како треба, сада ће све остало бити много лакше – додао је Раставац.

Тренер Воше не крије да би волео да добије још неко појачање до краја прелазног рока.

– Увек размишљам о појачањима, али морамо да видимо и колики нам је буџет – каже Раставац.

Он је одоговорио и на питање о форми Дејана Зукића који се наметнуо на овим припремама.

– Зукић сазрева на тој позицији и више се виде неке позитивне и добре стране, него неке мане. Мислим да је евидентнта разлика између оног Зукића из јесењег дела првенства и овог сада током зимских припрема – истиче Раставац.

За крај је најавио и какву Вошу навијачи могу да очекују у другом делу сезоне.

– Мислим да делујемо много спремније после ових припрема. Ја мислим да ћемо бити за нијансу бољи и да ћемо наставити да напредујемо, то је наш циљ, наш пут и начин размишљања – закључио је Раставац.