Trener Vojvodine Milan Rastavac  sumirao je utiske posle generalne probe i pobede nad Šahtjorom iz Karagandija.

Fudbaleri „stare dame“ odigrali su još jednu odličnu utakmicu i zasluženo pobedili Šahtjor 2:1.

– Najviše sam zadovoljan činjenicom da smo veliki broj igrača uspeli da pripremimo za start prvenstva. Odsustvo pojedinaca nam je s druge strane pomoglo da se pripremamo sa velikim brojem igrača i to protiv dovoljno kvalitetnih rivala gde mogu da se odmah vide neke mane i nesigurnosti. I danas smo odigrali dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu i šteta što nismo postigli još koji pogodak jer je svakako bilo prilika. Nažalost, tu je još jedan promašeni penal i nadam se da smo sa ovim trećim završili sa promašajima. Raduje me i što nismo imali velikih povreda i da su svi spremni za početak prvenstva – rekao je Rastavac.

On se ne slaže sa komentarima da je Voša „prerano ušla u dobru formu na pripremama“.

– Nemam taj osećaj, niti se bilo čega plašim. Mislim da smo blizu one prave forme i da sve ide u svoje vreme. Sada ćemo se po povratku malo osvežiti i odmoriti i očekujem da sve bude kako treba na startu prvenstva – istakao je Rastavac.

Plan po povratku u Novi Sad još uvek nije definisan.

– Prvo treba da saznamo tačan datum početka prvenstva, to nam je referentna tačka, a potom i da se prilagodimo vremenskim uslovima po povratku. Najvažnije je da smo ovaj bazični deo odradili kako treba, sada će sve ostalo biti mnogo lakše – dodao je Rastavac.

Trener Voše ne krije da bi voleo da dobije još neko pojačanje do kraja prelaznog roka.

– Uvek razmišljam o pojačanjima, ali moramo da vidimo i koliki nam je budžet – kaže Rastavac.

On je odogovorio i na pitanje o formi Dejana Zukića koji se nametnuo na ovim pripremama.

– Zukić sazreva na toj poziciji i više se vide neke pozitivne i dobre strane, nego neke mane. Mislim da je evidentnta razlika između onog Zukića iz jesenjeg dela prvenstva i ovog sada tokom zimskih priprema – ističe Rastavac.

Za kraj je najavio i kakvu Vošu navijači mogu da očekuju u drugom delu sezone.

– Mislim da delujemo mnogo spremnije posle ovih priprema. Ja mislim da ćemo biti za nijansu bolji i da ćemo nastaviti da napredujemo, to je naš cilj, naš put i način razmišljanja – zaključio je Rastavac.