После победе његовог тима против Пакша, шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац је изјавио да се видела разлика у фази припрема у којој се тренутно налазе ове две екипе.

Војводина је данас победила Пакш резултатом 2:1 (2:1), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Дефинитивно се видела разлика између њиховог и нашег момента. Пре свега, задовољан сам приступом и односом играча према њиховим обавезама, односно ономе што смо хтели да се види у овој утакмици. Осим тога, задовољан сам и тиме што нисмо имали повреда, као и тиме што полако почињемо да личимо на оно што треба да будемо. Свестан сам да је ово прва утакмица и да то не може данас да изгледа тако, али ми је драго да идемо у том смеру – каже Раставац.

Војводина ће у Белеку боравити до 27. јануара и за то време ће одиграти још пет пријатељских утакмица.

– Пре свега, циљ нам је да се уиграмо за различите тактичке варијанте и убрзамо се као екипа, у смислу да будемо способнији да играмо брже. Значи ми то што се играчи већ познају и то је једна карта на коју играмо, јер у тој ситуацији је све лакше. Међутим, мислим да постоји простор у којем можемо још да оплемењујемо нашу игру – наглашава Раставац.

Црвено-бели за сада имају практично исти састав као и у првом делу сезоне, с обзиром на то да је отишао само Владан Новевски, а дошао једино Вук Богдановић.

– Видећемо како ће се развијати ситуација. У принципу, задовољни смо са овим што имамо и верујемо у момке који су са нама, али наравано, тржиште диктира услове и одлазака и долазака. Амбиције у другом делу сезоне су нам да се боримо за највише позиције, да освојимо трофеј у Купу и да се са што вишег места пласирамо у Европу – истиче Раставац.

Осим Војводине, у Турској се тренутно припрема чак 13 клубова из Супер лиге Србије.

– Хвала Богу да се поправило време и да нам сада иде на руку, надам се да ће тако и остати. Међу екипама из Србије нема неких великих изненађења, јер отприлике се већ добро познајемо. На утакмицама које се играју овде има доста промена и различитих захтева, тако да ми оно што овде може да се види није пресудно по питању тога шта од кога може да се очекује. Што се нас тиче, на наредним мечевима ћемо дефинисати екипу која ће више играти у пролећном делу првенства, мада ће минутажа у овим првим утакмицама у Турској и даље бити подељена – нагласио је Раставац.

Воша ће наредни пријатељски меч одиграти у среду, када ће се састати са екипом Сабаха из Азербејџана.