Posle pobede njegovog tima protiv Pakša, šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac je izjavio da se videla razlika u fazi priprema u kojoj se trenutno nalaze ove dve ekipe.

Vojvodina je danas pobedila Pakš rezultatom 2:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Definitivno se videla razlika između njihovog i našeg momenta. Pre svega, zadovoljan sam pristupom i odnosom igrača prema njihovim obavezama, odnosno onome što smo hteli da se vidi u ovoj utakmici. Osim toga, zadovoljan sam i time što nismo imali povreda, kao i time što polako počinjemo da ličimo na ono što treba da budemo. Svestan sam da je ovo prva utakmica i da to ne može danas da izgleda tako, ali mi je drago da idemo u tom smeru – kaže Rastavac.

Vojvodina će u Beleku boraviti do 27. januara i za to vreme će odigrati još pet prijateljskih utakmica.

– Pre svega, cilj nam je da se uigramo za različite taktičke varijante i ubrzamo se kao ekipa, u smislu da budemo sposobniji da igramo brže. Znači mi to što se igrači već poznaju i to je jedna karta na koju igramo, jer u toj situaciji je sve lakše. Međutim, mislim da postoji prostor u kojem možemo još da oplemenjujemo našu igru – naglašava Rastavac.

Crveno-beli za sada imaju praktično isti sastav kao i u prvom delu sezone, s obzirom na to da je otišao samo Vladan Novevski, a došao jedino Vuk Bogdanović.

– Videćemo kako će se razvijati situacija. U principu, zadovoljni smo sa ovim što imamo i verujemo u momke koji su sa nama, ali naravano, tržište diktira uslove i odlazaka i dolazaka. Ambicije u drugom delu sezone su nam da se borimo za najviše pozicije, da osvojimo trofej u Kupu i da se sa što višeg mesta plasiramo u Evropu – ističe Rastavac.

Osim Vojvodine, u Turskoj se trenutno priprema čak 13 klubova iz Super lige Srbije.

– Hvala Bogu da se popravilo vreme i da nam sada ide na ruku, nadam se da će tako i ostati. Među ekipama iz Srbije nema nekih velikih iznenađenja, jer otprilike se već dobro poznajemo. Na utakmicama koje se igraju ovde ima dosta promena i različitih zahteva, tako da mi ono što ovde može da se vidi nije presudno po pitanju toga šta od koga može da se očekuje. Što se nas tiče, na narednim mečevima ćemo definisati ekipu koja će više igrati u prolećnom delu prvenstva, mada će minutaža u ovim prvim utakmicama u Turskoj i dalje biti podeljena – naglasio je Rastavac.

Voša će naredni prijateljski meč odigrati u sredu, kada će se sastati sa ekipom Sabaha iz Azerbejdžana.