Posle remija njegovog tima protiv Spartaka, šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac je izjavio da je zadovoljan nastupom crveno-belih, poželevši da „stara dama“ uvek deluje kao večeras.

Vojvodina i Spartak večeras su igrali nerešeno 0:0, u 67. vojvođanskom derbiju.

– Čestitam kolegi na bodu koji nose u Suboticu. Posle Veljka Simića, mislim da je večeras najbolji igrač utakmice bio golman Spartaka. Sa moje tačke gledišta, mogu da kažem da smo odradili sve kako treba. Bukvalno sve. Ambijent je bio za desetku, podrška navijača, sveukupna atmosfera sa gostujućim navijačima, igra našeg tima, ofanziva, stvaranje šansi, čak i gol… Voleo bih da Vojvodina u svakoj utakmici izgleda ovako – kaže Rastavac.

Crveno-beli su postigli gol krajem prvog poluvremena, ali je on poništen nakon što je iz VAR sobe signalizirano da je početku akcije prethodio faul na sredini terena.

– To jeste bio šok, ali srećna okolnost je bilo to što smo neposredno nakon toga imali pauzu ispred sebe, pa smo imali priliku da se pripremimo i fokusiramo na drugo poluvreme. To jeste uticalo na igrače, ali ne mogu da kažem da nas je onesposobilo, jer i u drugom poluvremenu smo uspeli da napadamo, stvaramo šanse i budemo agresivni. Mislim da smo pokazali dobru stranu i da nas to nije izbacilo iz koloseka – napominje Rastavac.

Šef stručnog štaba Vojvodine očekuje da će njegovi igrači vremenom sve bolje i bolje umeti da se nose sa nepovoljnim sudijskim odlukama ili nepovoljnim rezultatom tokom utakmice.

– To je proces na kojem se radi, a do kojeg se dolazi sa iskustvom i navikom da morate da pobeđujete. Mi smo sebe doveli u situaciju da smo u prilici da pobeđujemo, dominiramo i da želimo da pobedimo svakog protivnika, bez obzira na to gde igramo i to će biti teret sa kojim ćemo morati da se nosimo. Verujem da ćemo rasti i sazrevati kako vreme bude odmicalo i da ćemo se sve lakše nositi sa time – rekao je Rastavac.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Radničkog 1923 u Kragujevcu, a taj meč će se igrati u subotu, sa početkom u 17:30 časova.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept