Trener Vojvodine Milan Rastavac zadovoljan je izdanjem svoje ekipe u remiju sa Himkijem.

Fudbaleri „stare dame“ danas su upisali prvi remi na pripremama u Beleku, pošto su odigrali bez golova sa ruskim timom.

– Prava je šteta što nije bilo golova, jer smo stvorili veliki broj prilika. Defanziva je danas takođe delovala mnogo bolje, kao i igra sa loptom, posebno u poslednjem delu utakmice. Imali smo kvalitetnih brzih napada, što nas zaista ohrabruje. Ipak, najvažnije je da su svi dobro istrčali utakmicu i da se niko nije povredio i da smo ovaj mini segment od dve utakmice završili uspešno – rekao je Rastavac.

On se osvrnuo i na činjenicu da će se Mirko Topić i Veljko Simić posle ovog meča pridružiti reprezentaciji Srbije.

– Neke stvari će se sigurno promeniti, ali i mi smo sada kao grupa spremniji da trpimo neka duža i veća opterećenja, tako da ćemo to izgurati – istakao je Rastavac.

Trener Voše smatra da je njegov tim danas bio razigraniji i opasniji u drugom poluvremenu.

– U prvom poluvremenu nam je mnogo češće pucala igra nego u drugom delu i to je moj generalni utisak. Takođe, mnogo su bili bolji uslovi za trku u poslednjih pola sata, delovalo je da su nam prijali uslovi za igru. Želja i volja, taktičke zamisli koje smo zadali, svi su pokušavali da ispune, tako da smo sa te strane zadovoljni – naglasio je Rastavac.

Za kraj je prokomentarisao i još jedan promašeni penal Nemanje Nikolića.

– Mislim da ćemo definitivno promeniti izvođača penala, ali će Nemanja Nikolić i dalje imati našu maksimalnu podršku, jer su i promašeni penali sastavni deo fudbalskog života i mi sa tim nastavljamo da živimo – zaključio je Milan Rastavac.