Фудбалери Војводине и Спартака ремизирали су резултатом 1:1 (0:1) у 37. колу Супер лиге Србије.

Војвођански дерби почео је минутом ћутања у част Милана Косановића, спортског директора Војводине, који је преминуо у четвртак од последица корона вируса.

Стрелац јединог поготка за Вошу био је Момчило Мркаић у 75. минуту, претходно је Спартак повео преко Туфегџића у 13. минуту.

Екипе су играле у следећим саставима:

Војводина: Н. Симић – Андрић (од 30. Ђурић), Максимовић, Деветак, Ђорђевић – Топић, Стојковић – Вукадиновић, Човић, В. Симић – Мркаић.

Спартак: Дујмовић – Шимура, Иванчевић, Текијашки, Срећковић, Видаковић (од 82. Јовановић), Дунђерски, Туфегџић, Видовић, Бијеловић, Фуртула (од 76. Ђурасовић).

Од самог старта, обе екипе почеле су офанзивно, а боље се снашао Спартак. Гости су имали прву добру прилику у трећем минуту, да би Војводина узвратила преко Вукадиновића који је прошао по десно боку, вратио повратну на петерац, али је голман Дујмовић ухватио лопту испред Симића.

У 13. минуту, гости су повели резултатом 0:1, Туфегџић је побегао на десном боку, заломио Стојковића и прецизним ударцем са десетак метара погодио десни угао немоћног Симића.

Нови проблем за Војводину уследио је на истеку пола часа игре када је Андрић доживео повреду приликом клизећег старта, па је Ненад Лалатовић у игру морао да уведе Ђорђа Ђурића. До одласка на одмор, Војводина је покушавала да пронађе пут до гола, али су прави покушаји изостали, док је Спартак узвратио још у два навратак преко Туфегџића, али је на месту био Никола Симић.

Прву шансу у наставку имали су гости из Суботице, после корнера у 56. минуту Видаковић је главом гађао, али по средини гола, право у Симића. Војводина је поново узвратила по десној страни, преко Вукадиновића, чији је центаршут поново пресекао голман Дујковић.

Након што је у 58. минуту Спартак имао нови озбиљан покушај преко Срећковића, чији је ударац поново зауставио Симић, Ненад Лалатовић је одлучио да направи офанзивну измену, Гемовић је заменио Човића. Управо је  Гемовић имао и први ударац за „стару даму“, из првог контакта са лоптом, са двадесетак метара са леве стране погодио је спољни део мреже.

Домаћи су најближи голу били у 70. минуту када је после корнера Мркаић гађао главом, али је статива сачувала Суботичане. Два минута касније дошло је до спорне ситуације, Симић је шутирао, Шимура је закачио лопту руком, али је судија проценио да бек Спартака није имао избора, односно да је морао да се ослони на руку приликом клизећег старта.

Много бољу игру у наставку Војводина је крунисала у 75. минуту после предивне акције. Симић је проиграо Вукадиновића, који је прошао по десној страни и вратио повратну кроз петерац, а тамо је Мркаић петом пласирао лопту иза леђа Дујмовића – 1:1.

Након постигнутог поготка, Војводина је наставила да доминира, али без неких озбиљнијих акција и шанси пред голом, а онда је поново прорадила веза Симић-Вукадиновић-Мркаић. Симић је као и код гола, проиграо Вукадиновића на десном боку, овај из прве упутио оштар центаршут кроз петерац, а тамо је за мало закаснио Мркаић да донесе преокрет „старој дами“.

То је уједно била и последња и вероватно најбоља шанса да Војводина дође до победе, пошто до краја није било промене резултата.

У последњем колу, Војводина формално гостује екипи Пролетера на „Карађорђу“, а тај меч на програму је у среду од 18:30.