Фудбалери Војводине данас ће имати генералну проверу пред наставак сезоне. У 15:30 часова по српском времену, у фудбалском комплексу хотела „Miracle“ у Белеку, црвено-бели ће се састати са екипом Шахтјора из Карагандија, која је прошле сезоне заузела седмо место у Премијер лиги Казахстана.

Фудбалски клуб Шахтјор је основан 1958. године и за време Совјетског Савеза био је један од водећих казахстанских клубова у тој земљи. Након осамостаљења Казахстана, Шахтјор је све време члан највишег ранга такмичења у овој држави, а највеће успехе је остварио освајањем две титуле (2011. и 2012) и једног Купа Казахстана (2013). На међународној сцени, значајан успех је остварио пласманом у групну фазу Лиге Европе у сезони 2013/14, чиме је постао први казахстански клуб који се пласирао у групну фазу неког европског такмичења.

Тренер ове екипе је 63-годишњи Казахстанац Вахид Масудов, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 4,35 милиона евра. Осим домаћих играча, у саставу Шахтјора налазе се још и двојица фудбалера из Русије и по један из Колумбије, Киргистана, Грузије и Украјине, као и српски фудбалер Стефан Букорац, који је раније наступао за Пролетер, Металац и Доњи Срем. Као домаћин, Шахтјор наступа на „Централстадиону“ и код куће игра у комплетно црној, а у гостима у комплетно белој опреми.

Што се тиче фудбалера Војводине, иако их поподне очекује утакмица, они ће данас пре подне одрадити тренинг у фудбалском центру „Titanic Deluxe Golf“. Извесно је да на овом мечу неће наступити Филип Малбашић, који је због породичних проблема напустио припреме у Белеку и добио дозволу стручног штаба да се раније врати у Србију. Утакмица ће директно бити преношена на Новосадској телевизији и „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept