Fudbaleri Vojvodine danas će imati generalnu proveru pred nastavak sezone. U 15:30 časova po srpskom vremenu, u fudbalskom kompleksu hotela „Miracle“ u Beleku, crveno-beli će se sastati sa ekipom Šahtjora iz Karagandija, koja je prošle sezone zauzela sedmo mesto u Premijer ligi Kazahstana.

Fudbalski klub Šahtjor je osnovan 1958. godine i za vreme Sovjetskog Saveza bio je jedan od vodećih kazahstanskih klubova u toj zemlji. Nakon osamostaljenja Kazahstana, Šahtjor je sve vreme član najvišeg ranga takmičenja u ovoj državi, a najveće uspehe je ostvario osvajanjem dve titule (2011. i 2012) i jednog Kupa Kazahstana (2013). Na međunarodnoj sceni, značajan uspeh je ostvario plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope u sezoni 2013/14, čime je postao prvi kazahstanski klub koji se plasirao u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Trener ove ekipe je 63-godišnji Kazahstanac Vahid Masudov, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 4,35 miliona evra. Osim domaćih igrača, u sastavu Šahtjora nalaze se još i dvojica fudbalera iz Rusije i po jedan iz Kolumbije, Kirgistana, Gruzije i Ukrajine, kao i srpski fudbaler Stefan Bukorac, koji je ranije nastupao za Proleter, Metalac i Donji Srem. Kao domaćin, Šahtjor nastupa na „Centralstadionu“ i kod kuće igra u kompletno crnoj, a u gostima u kompletno beloj opremi.

Što se tiče fudbalera Vojvodine, iako ih popodne očekuje utakmica, oni će danas pre podne odraditi trening u fudbalskom centru „Titanic Deluxe Golf“. Izvesno je da na ovom meču neće nastupiti Filip Malbašić, koji je zbog porodičnih problema napustio pripreme u Beleku i dobio dozvolu stručnog štaba da se ranije vrati u Srbiju. Utakmica će direktno biti prenošena na Novosadskoj televiziji i „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept