Biti vojvodinaš je čast i privilegija već duže od jednog veka, a tako je bilo i ove godine, po treći put, u auli Master centra Novosadskog sajma.

Od 1914. godine, pod plavom zvezdom, u crveno-belom dresu se dešavaju najlepša sportska čuda, koja sve one kojima srce kuca za crveno-belu boju „stare dame“ vode ka osećaju zajedničke pripadnosti i ponosa. Ponosa što pripadaju bojama koje su uvek i iznad svega držale ideju sportskog i fer-plej nadmetanja. To je duh koji je motivisao i navijače Vojvodine da jedne večeri, u gostionici kod Save Dotlića, još davne 1937. godine udruže svoje snove i ideale u osnivanje Kluba prijatelja FK Vojvodina.

Od tada do danas, vojvodinaška porodica je postala dom i drugim sportistima i obogatila svoju riznicu trofejima iz mnogih sportova, što je samo jedan od mnogih razloga za ponos i radost svih onih koji su se večeras okupili u auli Master centra Novosadskog sajma, gde je Klub prijatelja FK Vojvodina, uz saradnju i podršku FK Vojvodina i SD Vojvodina, organizovao svečanost pod nazivom „Veče pod plavom zvezdom“ – svečanost koja je još jednom pokazala veličinu vojvodinaške porodice.

Osim predstavnika FK Vojvodina, sponzora, prijatelja i navijača, večerašnji događaj su uveličali i brojni ugledni i uvaženi gosti, među kojima su bili i predstavnici svih članica SD Vojvodina.

Nakon uvodnih reči potpredsednika Kluba prijatelja FK Vojvodina Bojana Vagića, usledio je prelep nastup dečijeg hora SNP-a, koji je otpevao tokom večeri dve himne Vojvodine. Nakon prve, prisutnima se obratio i predsednik „stare dame“ i SD Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

– Jako je lepo biti predsednik SD Vojvodina i FK Vojvodina. Ovo su godine velikog uspona našeg sportskog društva. Uživamo u sadašnjosti, ali ko hoće da pogleda u budućnost, može vrlo jasno da je vidi. Jedinstveniji smo nego ikad, finansijski, organizaciono, kadrovski… Moram da vam kažem da mene zbog toga zovu „Nemac“, ali danas sam pun emocija, od jutros, pa tokom čitavog dana. Kada premijer Srbije kaže javno da veruje da Vojvodina ima šansu da osvoji titulu u fudbalu, onda to zaslužuje jedan veliki aplauz. Hvala na tim rečima i na podršci. i verujemo da FK Vojvodina može da osvoji Mozzart Bet Superligu. Naš tim se sklapa, da li će titula doći ove sezone, sledeće ili one tamo, nije ni važno. Ta titula se već nazire i nešto o čemu smo pričali 2022. kao o pustim snovima, polako postaje realnost – rekao je Zbiljić.

On je potom čestitao na uspesima brojnim klubovima SD Vojvodina.

– Čestitam košarkaškom klubu na osvojenoj Košarkaškoj ligi Srbije, a da nije sve samo u rezultatima pokazali su prekjuče kada su produžili ugovor sa najmlađim trenerom u ligi, jer verujemo da Miloš Isakov-Kovačević važi za jednog od najperspektivnijih i koji predstavlja budućnost srpske košarke i verujemo da će nam doneti velike uspehe. Odbojkaši su osvojili Kup i Superkup, rukometaši su odavno postavili visoke standarde. Posebne čestitke i ženskom vaterpolo klubu na trećoj uzastopnoj duploj kruni i kao predsednik SD Vojvodina želim da kažem da će Ženski vaterpolo klub dobiti nagradu od 200.000 dinara, što treba da bude samo podstrek za dalje uspehe – zaključio je Dragoljub Zbiljić.

Usledila je i dodela priznanja, a nagrade za odlične rezultate tokom protekle sezone uručili su upravo Dragoljub Zbiljić i potpredsednik Kluba prijatelja FK Vojvodina Bojan Vagić.

Specijalna priznanja za rezultate i uspehe dobili su – Ženski vaterpolo klub za osvojenu duplu krunu, Odbojkaški klub za trofeje u Kupu i Superkupu Srbije, potom RK Vojvodina za 12. titulu u nizu i trofej u Superkupu, dok je počasno priznanje dobio i kapiten FK Vojvodina, Dejan Zukić, za nemerljiv uticaj kako na terenu, tako i van njega. Ujedno ovo je prvo individualno ovakvo priznanje, koje će nastaviti da se dodeljuje u godinama koje dolaze.

– Želim da se zahvalim svima na ovome. Velika mi je čast što sam dobio ovakvo priznanje. Hvala Sportskom društvu Vojvodina na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, našim navijačima „Firmi“, naravno, mojim saigračima i stručnom štabu i želim da svi zajedno pomognemo da naša Vojvodina bude još veća. Nama je samo nebo branica – rekao je Dejan Zukić.

Po završetku oficijalnog dela večeri, druženje je nastavljeno uz koktel, u srdačnoj, veseloj i porodičnoj atmosferi, kakva i priliči klubovima koji čine veliku vojvodinašku porodicu.