Спортско друштво Војводина данас је потписало уговор о сарадњи са Дневником, најстаријом новинском кућом у Војводини.

У просторијама ФЦ „Вујадин Бошков“, уговор су потписали председник СД Војводина Драгољуб Збиљић и генерална директорка Дневника Сандра Малишић.

– СД Војводина, спортско друштво које окупља девет клубова под именом Војводина, међу којима су ФK Војводина, KK Војводина, РK Војводина и многи други са озбиљном вишедеценијском традицијом данас је потписало уговор са Дневником, најстаријом новинском кућом у Војводини коју сматрамо нашом.

– Овим потписивањем наша дугогодишња сарадња је само озваничена, јер она траје још од пре свих нас који смо данас овде. Искористио бих ову прилику да се Дневнику захвалим на томе, јер од данас ће Спортско друштво Војводина имати свој простор на задњој спортској страни, свакодневно у наредних годину дана. Грађани ће моћи да читају новости о успесима наших рукометаша, хокејаша, фудбалера и фудбалерки, рвача, ватерполиста, атлетичара, кошаркаша и одбојкаша. Наша жеља је да грађани стално буду у току са дешавањима у нашим клубовима под именом Војводина. Свестан сам тога да члановима Спортског друштва Војводина овакав медијски простор много значи, јер су неки од њих врло мало заступљени у медијима, а бележе озбиљне успехе вредне помена. Kроз ову сарадњу желимо да популаризујемо и приближимо грађанима женски фудбал, позовемо их на Слану бару када се игра ватерполо, да напунимо рукометну салу мимо европског такмичења и на тај начин пружимо подршку свим нашим клубовима унутар СД Војводина – поручио је председник СД Војводина Драгољуб Збиљић.

Задовољство због потписане сарадње не крије и генерална директорка Дневника Сандра Малишић.

– Изузетно ми је драго што испред гласила са најдужом традицијом у Србији, дугом 81 годину, имамо не само стратешке већ и пријатељске односе са господином Драгољубом Збиљићем и сада и целокупним Спортским друштвом Војводина. Мислим да је то од изузетне важности, јер ако се ми не бавимо тим темама, нисам сигурна колико ће се остали медији у довољној мери бавити. Наша синергија је природна и мислим да је ово само наставак или почетак неке нове успешне сарадње, која ће омогућити већу медијску видљивост, нарочито оним клубовима који су су можда мање заступљени у медијима. Нећемо се бавити само првим тимовима, желимо да посветимо простор и младим генерацијама и талентима који треба да се откривају и да се о њима чује. Дневник је променио свој формат, да очувамо то штампано издање колико год можемо, али морамо да се бавимо, као и сви, и дигиталним медијима и надам се да ће то бити од значаја за СД Војводина и да ће ово бити дуговечна сарадања – рекла је генерална директорка Дневника Сандра Малишић.