Na svom redovnom druženju četvrtkom u VIP salonu stadiona „Karađorđe“, Sekcija veterana FK Vojvodina danas je obeležila 55. godišnjicu od dvomeča sa Seltikom u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona i ujedno obeležila 108. rođendan FK Vojvodina, koji će biti u nedelju, šestog marta.

Osim članova Sekcije veterana FK Vojvodina, današnjem druženju je prisustvovao i član Upravnog odbora „stare dame“ Petar Đurđev, koji se prisutnima obratio govorom u kojem je govorio o dugoj i bogatoj istoriji FK Vojvodina, a prisutni su takođe bili i navijači, kao i predstavnici medija.

Od članova najbolje generacije u istoriji Vojvodine, koja se u sezoni 1966/67. svrstala među osam najboljih u Evropi, nakon što je godinu dana ranije razbila mit o tzv. „velikoj četvorci“ osvojivši titulu prvaka SFRJ, danas su prisutni bili predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina Vasa Pušibrk, kao i Radivoj Mika Radosav, Rajko Aleksić i Vladimir Savić.

Oni su sa prisutnima takođe evocirali svoje uspomene na dve nezaboravne utakmice između Vojvodine i Seltika, kada je Voša u prvom meču u Novom Sadu pobedila sa 1:0, a u revanšu u Glazgovu poražena sa 2:0 primivši drugi gol u nadoknadi vremena i to posle nedosuđenog faula nad golmanom Ilijom Pantelićem. Takođe, oni su danas zajedno pogledali desetominutnu reportažu sa tih utakmica.