Фудбалери Војводине победили су екипу ТСЦ-а резултатом 0:2 (0:0), у последњем колу Супер лиге Србије.

Пред око 3.000 гледалаца на „ТСЦ арени“, стрелци за Вошу су били Матић у 46. и Лазаревић у 78. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

ТСЦ: Филиповић – Варга, Стојковић, Томановић, Станојловић (од 53. Ратков) – Вукић, Бањац, Антонић (од 76. Крсмановић), Станојев (од 53. Мирчевски) – Петровић, Бочкај (од 70. Милићевић).

Војводина: Роцков – Бјековић, Јеличић, Копитовић, Деветак – Буснић, Милетић – Вукчевић (од 56. Лазаревић), Зукић (од 92. Абрамушић), В. Симић (од 92. Ивановић) – Матић (од 69. Бастајић).

У првом полувремену, виђена је равноправна игра два тима, с тим да ниједна од екипа није успела да створи праву прилику пред противничким голом. С обзиром на то да за Војводину ова утакмица није имала такмичарски значај, а да је ТСЦ-у само победа давала шансу да избори пласман у Европу, домаћи су очекивано били нешто агилнији у нападу, али су црвено-бели врло добро стајали у дефанзиви и у потпуности су успели да затворе све прилазе мрежи Емила Роцкова.

Већ у првом минуту наставка, Воша је повела и то сјајном реакцијом Бојана Матића. Варга је одиграо повратну лопту до Филиповића, који је желео да је испуца, али је Матић клизећим стартом успео да га изблокира и тиме пошаље лопту у мрежу.

Промена резултата није битније утицала на оно што се збивало на терену, пошто је и даље ТСЦ имао благу теренску иницијативу, али без озбиљних прилика за гол. На другој страни, Воша је у 76. минуту могла да удвостручи вођство, али је лопта, након ударца Вељка Симића са око 18 метара, отишла неколико центиметара ван оквира гола.

ТСЦ је могао да изједначи већ у следећем минуту, али је, баш као и приликом шута Вељка Симића, лопта завршила неколико центиметара поред стативе и приликом ударца Стојковића са око 22-23 метра. Практично одмах у следећем нападу, Војводина је ипак дошла до другог гола.

Сјајну контру су извели црвено-бели, повукао ју је Бастајић и одиграо пас до Вељка Симића, који је из прве проследио лопту на десну страну ка Лазаревићу, а он је прецизним ударцем са око седам-осам метара искоса повисио вођство „старе даме“.

До краја меча, фудбалери ТСЦ-а су покушавали да смање резултат и тако врате неизвесност у ову утакмицу, али су црвено-бели и даље деловали врло сигурно у одбрани, па су тако сезону завршили остваривши историјску прву победу против тима из Бачке Тополе.