Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati četvrtu prijateljsku utakmicu na pripremama u Beleku. Od 15:30 časova po srpskom vremenu, rival „stare dame“ u sportskom centru „Susesi“ biće ekipa Slavije iz Sofije, trenutno petoplasirani tim u bugarskoj Efbet ligi.

Fudbalski klub Slavija je osnovan 1913. godine od strane studenata iz Sofije i predstavlja najstariji sportski klub u glavnom gradu Bugarske. Uz Levski, Slavija je jedini klub koji nikada nije ispadao iz prve bugarske lige, a mečevi između ova dva kluba u Bugarskoj su poznati kao „najstariji prestonički derbi“. U svojoj istoriji, Slavija je sedam puta osvojila titulu šampiona i osam puta Kup Bugarske, što se poslednji put dogodilo u sezoni 2017/18, kada je na klupi ovog tima sedeo bivši trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić, koji je početkom sezone 2020/21. napustio mesto šefa stručnog štaba Slavije, ali se krajem te iste sezone vratio na tu funkciju. Na međunarodnoj sceni, Slavija je najveći uspeh napravila u sezoni 1966/67, kada je došla do polufinala nekadašnjeg Kupa pobednika Kupova.

Kao domaćin, Slavija igra na stadionu kapaciteta 25.556 mesta i kod kuće nastupa u kompletno beloj opremi, zbog čega klub ima nadimak „beli ponos“, dok u gostima igra u kompletno crnoj opremi. Vrednost ekipe trenera Zlatomira Zagorčića se procenjuje na oko pet miliona evra. U svom sastavu, pored domaćih igrača, Slavija ima i dvojicu igrača iz Francuske i po jednog iz Španije i Konga.

Što se tiče ekipe Vojvodine, za „staru damu“ će ovo biti generalna provera pred nastavak sezone, s obzirom na to da do početka drugog dela Super lige Srbije više neće igrati prijateljske utakmice. Današnji meč će direktno prenositi Novosadska televizija, a utakmica će uživo moći da se gleda i na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept