Фудбалери Војводине пласирали су се у четвртфинале Купа пријатељства пошто су данас победили Сарајево резултатом 3:1.

Стрелци за Војводину били су Хромиш у првом, Сукачев у 13. и Бошкан у 40. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Борак, Хромиш, Бадњар, Чутовић, Павић, Пиваш, Јањић, Сукачев, Костадиновић, Бошкан.

Сарајево: Мехић, Праменковић, Плочо, Хамзић, Табаковић, Коленда, Шеткић, Јакуповић, Ибригашић, Љуковац, Башовић.

Већ у првом минуту Војводина је повела, Сукачев је центрирао са левог бока, а Хромиш је сјајно погодио први угао са 15 метара за 1:0.

Фудбалери Сарајева узвратили су само два минута касније и то прелепим голом Љуковца који је са ивице шеснаестерца спољним делом стопала погодио горњи леви угао за 1:1.

Воша је наставила да напада и после примљеног гола, а следећу шансу имао је Сукачев који је главом са петерца гађао поред стативе.

Исти актери као код првог гола донели су Воши нову предност у 13. минуту. Хромиш је сада био у улози асистента, одлично је прошао по десној страни и вратио повратну кроз петерац, а на другој стативи је лопту у мрежу послао Сукачев.

До одласка на одмор, управо је Сукачев имао још једну прилику, након центаршута са десног бока главом је гађао замало преко гола. И онда, у последњим секундама првог полувремена, Сукачев је уписао нову асистенцију, проиграо је Бошкана који је побегао одбрани и ушао у шеснаестерац искоса са петерца погодио за 3:1.

Воша је у наставку чувала предност и није дозвољавала много прилика, али је онда на истеку 62. екипа Сарајева промашила пенал, пошто је Љуковац шутирао поред стативе.

Изабраници Боре Филиповића до краја су сачували предност и тако обезбедили пласман у четвртфинале као другопласирани тим са три освојена бода.