Фудбалски клуб Војводина сутра обележава један леп и вредан јубилеј. Наиме, на сутрашњи дан, пре тачно 55 година, Војводина је освојила своју прву шампионску титулу, поставши тако први тим који је разбио мит о тзв. „великој четворци“ југословенског фудбала, односно успевши да освоји титулу испред Црвене звезде, Партизана, Динама и Хајдука. Истовремено, фудбалски клуб Војводина је тада постао први клуб из Новог Сада који је успео да освоји титулу у било ком спорту.

Тим поводом, за сутра је планирано свечано обележавање овог јубилеја, које ће почети већ у 14 часова на стадиону „Карађорђе“, где ће се, испред западне трибине стадиона, деци из омладинске школе „Илија Пантелић“ обратити поједини чланови генерације која је пре 55 година постала шампион Југославије. На овом скупу на стадиону биће дозвољено и присуство медија.

Након тога, у 20:15 часова, у ресторану „Цепелин“ у Новом Саду (Кеј жртава рације бб), биће организована централна прослава и то у организацији Клуба пријатеља ФК Војводина, уз сарадњу са ФК Војводина и Секцијом ветерана ФК Војводина. Том приликом, окупљенима ће се такође обратити поједини чланови прве шампионске генерације „старе даме“, а у плану је и богат мултимедијални садржај, као и спектакуларан ватромет изнад Дунава.

Фудбалски клуб Војводина позива све своје навијаче, суграђане, као и представнике медија, да својим присуством увеличају овај догађај и уједно одају почаст најбољој генерацији у историји „старе даме“.