Fudbalski klub Vojvodina sutra obeležava jedan lep i vredan jubilej. Naime, na sutrašnji dan, pre tačno 55 godina, Vojvodina je osvojila svoju prvu šampionsku titulu, postavši tako prvi tim koji je razbio mit o tzv. „velikoj četvorci“ jugoslovenskog fudbala, odnosno uspevši da osvoji titulu ispred Crvene zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka. Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina je tada postao prvi klub iz Novog Sada koji je uspeo da osvoji titulu u bilo kom sportu.

Tim povodom, za sutra je planirano svečano obeležavanje ovog jubileja, koje će početi već u 14 časova na stadionu „Karađorđe“, gde će se, ispred zapadne tribine stadiona, deci iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ obratiti pojedini članovi generacije koja je pre 55 godina postala šampion Jugoslavije. Na ovom skupu na stadionu biće dozvoljeno i prisustvo medija.

Nakon toga, u 20:15 časova, u restoranu „Cepelin“ u Novom Sadu (Kej žrtava racije bb), biće organizovana centralna proslava i to u organizaciji Kluba prijatelja FK Vojvodina, uz saradnju sa FK Vojvodina i Sekcijom veterana FK Vojvodina. Tom prilikom, okupljenima će se takođe obratiti pojedini članovi prve šampionske generacije „stare dame“, a u planu je i bogat multimedijalni sadržaj, kao i spektakularan vatromet iznad Dunava.

Fudbalski klub Vojvodina poziva sve svoje navijače, sugrađane, kao i predstavnike medija, da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i ujedno odaju počast najboljoj generaciji u istoriji „stare dame“.