Важна европска утакмица одиграће се сутра увече на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду, где ће се, у оквиру трећег кола квалификација за Лигу конференције, састати екипа домаће Војводине и аустријског ЛАСК-а. Очекује се изузетно занимљива утакмица, у којој ће сви присутни на стадиону и они који ће меч посматрати путем телевизијског преноса имати прилику да уживају.

Припреме за овај меч су већ увелико у току. Штавише, дан уочи утакмице, практично се може рећи да је све спремно за утакмицу. Играчи тренера Славољуба Ђорђевића су минулог викенда били растерећени обавеза у Супер лиги Србије, што им је помогло да се освеже и спремнији дочекају меч против ЛАСК-а. Улазнице за утакмицу су у продаји од јуче, а одлуком ФК Војводина, део прихода од продаје биће прослеђен у хуманитарне сврхе, с обзиром на то да ће 200 динара од сваке продате улазнице бити донирано за помоћ лечењу седмомесечног Бошка Гуглете из Новог Сада, који болује од спиналне мишићне атрофије и потребно му је скупо лечење у иностранству.

Упоредо са свим тим, претходних дана се ужурбано радило и на реновирању стадиона „Карађорђе“, па је УЕФА, на велико задовољство свих навијача Војводине, ипак дала дозволу да се меч против ЛАСК-а одигра у Новом Саду. У току данашњег дана, на стадион су стигли и тзв. „чешљеви“, који ће бити постављени на улазима, што је био један од предуслова да Војводина сутра буде домаћин на „Карађорђу“, а не на неком другом месту.

Стадион „Карађорђе“ данас су обишли и председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић, директор стадиона Драгомир Тановић, секретар Александар Влашкалић, управник ФЦ „Вујадин Бошков“ Младен Кукић и комесар за безбедност ФК Војводина Томислав Кнежевић, који су, у присуству представника гостујућег клуба, обишли све релевантне делове стадиона и заједнички констатовали да је све спремно за сутрашњи меч.