Danas je svečano otvoren 41. memorijalni turnir „Stevan Nešticki“.

Najre utakmicom između Vojvodine i banjalučkog Borca i pobedom „stare dame“ rezultatom 4:2 otvoren je takmičarski deo, a potom je na svečanoj ceremoniji otvaranja predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić pozdravio sve prisutne i učesnicima poželeo sreću.

– Poštovani takmičari, poštovani veterani, poštovani gosti, dobrodošli u Novi Sad i u naš Fudbalski centar „Vujadin Boškov“. Poželeo bih vam da tokom ova tri dana uživate u sportskom nadmetanju, da pokažete fer-plej i da ostvarite dobre rezultate, da naučite da gubite i da pobeđujete, što je važno za razvoj svakog budućeg i pravog fudbalera. Želim da se takmičite i borite za trofej, ali da ne tugujete u porazu, jer ima i mnogo drugih pobeda – poručio je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

Pod okriljem UEFA, ne postoji dugovečniji turnir od ovog koji FK Vojvodina već 41 godinu organizuje u čast svog člana prve šampionske generacije Stevana Neštickog. U ime domaćina obratio se i kapiten Vošine generacije 2007. Lazar Peranović.

– U ime svih učesnika turnira „Stevan Nešticki“ obećavam da ćemo se takmičiti i poštovati u duhu fer-pleja, za slavu fudbala i za čast i ugled naših klubova – izjavio je Lazar Peranović.

Što se tiče prvog dana takmičarskog programa, Vojvodina je pobedila bratski klub Borac iz Banjaluke rezultatom 4:2. Strelci za Vojvodinu bili su Čejović, Božičić, Borovina i Peranović, dok su za Borac pogađali Mišić i Ćetković.

Nakon svečanog otvaranja, u prvoj utakmici grupe B Partizan i Osijek remizirali su rezultatom 0:0.

Program u nastavku turnira:

Subota, 10. jun:

8:00 – Polaganje venca
8:30 – Ludogorec – Vojvodina
9:45 – Partizan – Debrecin
17:00 – Ludogorec – Borac
18:15 – Osijek – Debrecin

Nedelja, 11. jun:

8:00 – Utakmica za peto mesto
9:15 – Utakmica za treće mesto
10:30 – Finale
11:45 – Dodela priznanja i svečano zatvaranje