Član druge šampionske generacije i kasnije sportski direktor Vojvodine, Svetozar Šapurić posetio je ekspediciju „stare dame“ na priprema na Kipru.

On je tom prilikom govorio za klupski kanal i prisetio se lepih uspomena sa „Karađorđa“, te istakao da veruje da je Voša ponovo na pravom putu, kao nekada.

Iz Novog Sada otišao je 1999. godine, ali je FK Vojvodina i dalje njegov klub koga se rado seća. Sa Vojvodinom je osvojio drugu šampionsku titulu 1989. godine, a deceniju kasnije bio je sportski direktor, kada je „stara dama“ igrala finale Intertoto kupa.

– To su bili nezaboravni dani. Te 1998. imali smo kvalitetnu ekipu i odlično selektirane igrače. Napravili smo zavidan rezultat, igrali smo finale Intertoto kupa. Nikada neću zaboraviti kada su nam tokom prepodneva na dan utakmice javili da karata više nema. U finalu nam je nedostajalo malo sportske sreće, tamo smo izgubili 1:0, u revanšu smo remizirali 1:1. Vojvodina je moj klub i za nju me uvek vezuju najlepša sećanja. Da nije bilo Vojvodine, možda ne bi bilo ni ničeg drugog u mojoj daljoj budućnosti – počeo je Šapurić.

Iako Vojvodina i dalje čeka tu novu titulu od one generacije čiji je i on bio član, Šapurić veruje da je „stara dama“ na pravom putu.

– Prošlo je 35 godina od te druge šampionske titule, a i nju smo dugo čekali, od 1966, ali nadam se da će uskoro doći i treća. Letos kada sam došao iz Kine u Novi Sad imao sam priliku da pričam sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i mogu da kažem da Vojvodina ima ozbiljnu viziju. Voleo bih da ga svi podrže u toj viziji i da iskoriste takvog predsednika, jer on voli da napravi nešto, jer je takav. Vojvodina opet ima sve kapacitete da u naredne dve, tri godine napadne i titulu. Moram da kažem svim Vojvodinašima, nikada ne bih mogao da budem zadovoljan da bude četvrta, peta ili šesta. Ne želim nikog da omalovažavam, kao što su TSC, Čukarički, ali Vojvodina je po svojoj veličini klub koji treba da se bori sa Partizanom i Crvenom zvezdom za titulu svake godine – istakao je Šapurić.

Bivši igrač i direktor Vojvodine pohvalio je i rad trenutne uprave na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem.

– Da biste imali uspehe, morate da imate stabilnost, a da biste imali stabilnost morate da imate organizovane ljude koji vode klub, jer posle toga dolaze dobri rezultati. Na mene je predsednik Zbiljić ostavio veliki utisak i svi oko njega treba da zgrabe tu njegovu energiju i motivaciju, jer tako Vojvodina može do ciljeva. Vidim da je Vojvodina izuzetno finansijski stabilna i postoje svi uslovi da se stvori jak tim. Potrebna je dobra organizacija, ako bude i kvalitetan rad, onda će doći i rezultati – naglasio je on.

Između ostalog, smatra i da je Vojvodini u skorijoj budućnosti mesto i u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

– Moja najveća želja je da Vojvodina konačno zaigra u Evropi i da uđe u grupnu fazu te Lige konferencija, jer je to adekvatno takmičenje za naše standarde. Mislim da Vojvodina nije daleko od toga. Imao sam priliku da gledam ovde prijateljsku utakmicu i moje ubeđenje je da Voša uz nekoliko dobrih pojačanja može da napravi tim dostojnog Evrope. Velike zasluge za sve idu na račun novog šefa struke Bandovića, ali mora da se radi, da se živi za uspeh – zaključio je Svetozar Šapurić.

Šapurić je govorio i o drugoj šampionskoj generaciji i brojnim lepim uspomenama koje ga vezuju za Vojvodinu i Novi Sad, a kompletan intervju za Voša TV pogledajte OVDE.