Фудбалски клуб Војводина увелико ради на реконструкцији „Карађорђa“ и тим поводом данас је одржана конференција на којој је говорио директор стадиона Драгомир Тановић.

– Фудбалски клуб Војводина у последњих месец дана кренуо je у озбиљно реновирање стадиона. Нарочито се то односи на организације европских утакмица. УЕФА због пандемије корона вируса инсистира на рестриктивним мерама, када су у питању и уласци и изласци и само присуство на стадионима. У складу са тим, ми смо предузeли све потребне мере. Прилагодили смо и реновирали улаз за резервне играче, који ће сада моћи несметано да улазе и излазе са западне трибине. Потом тоалете на западној и јужној трибини, а уз то, за наше првенство смо на време инсталирали све што је потребно за имплементацију ВАР система, који се примењује од ове сезоне. Све је подигнуто на један виши ниво и надамо се да ће убудуће све бити додатно боље и још квалитетније – рекао је директор стадиона Драгомир Тановић.

Он је потом разјаснио како УЕФА додељује лиценце уз напомену да је „Карађорђе“ сада у трећој категорији стадиона.

– Наш стадион је лиценциран у трећој категорији, што значи да можемо да организујемо још реванш меч са Паневежисом. Већ у следећем колу бојим се да нећемо бити у могућности да играмо на нашем стадиону. За то је потребна лиценца друге категорије, која за почетак подразумева „чешљеве“ на улазу, ротирајући метални улази на стадиону са мерењима. Нажалост, уколико прођемо Паневежис, у наредној рунди играћемо вероватно ван „Карађорђа“, а алтернатива је стадион Партизана – нагласио је Тановић.

Позитивнa вест јесте да ће комплетна реконструкција стадиона почети крајем првог дела сезоне, у децембру, али да то неће утицати на организацију утакмица почевши од јануара 2022. године.

– Прошле године у фебруару требало је почнемо комплетну реконструкцију стадиона, али је пандемија утицала и пореметила све планове. Према мојим сазнањима, у децембру би требало да почнемо са реновирањем. Оно подразумева радове по сегментима, како бисмо ми током реновирања и даље могли да организујемо утакмице на „Карађорђу“. Пројекат је прошао све потребне инспенкцијске надзоре, средства су обезбеђена и не одустајемо од тога да наставимо да играмо на нашем стадиону – закључио је Драгомир Тановић.

Војводина ће, по први пут од избијања пандемије, играти такмичарски меч пред својим навијачима у недељу од 21 сат, када на „Карађорђу“ гостује Партизан.