Fudbalski klub Vojvodina uveliko radi na rekonstrukciji „Karađorđa“ i tim povodom danas je održana konferencija na kojoj je govorio direktor stadiona Dragomir Tanović.

– Fudbalski klub Vojvodina u poslednjih mesec dana krenuo je u ozbiljno renoviranje stadiona. Naročito se to odnosi na organizacije evropskih utakmica. UEFA zbog pandemije korona virusa insistira na restriktivnim merama, kada su u pitanju i ulasci i izlasci i samo prisustvo na stadionima. U skladu sa tim, mi smo preduzeli sve potrebne mere. Prilagodili smo i renovirali ulaz za rezervne igrače, koji će sada moći nesmetano da ulaze i izlaze sa zapadne tribine. Potom toalete na zapadnoj i južnoj tribini, a uz to, za naše prvenstvo smo na vreme instalirali sve što je potrebno za implementaciju VAR sistema, koji se primenjuje od ove sezone. Sve je podignuto na jedan viši nivo i nadamo se da će ubuduće sve biti dodatno bolje i još kvalitetnije – rekao je direktor stadiona Dragomir Tanović.

On je potom razjasnio kako UEFA dodeljuje licence uz napomenu da je „Karađorđe“ sada u trećoj kategoriji stadiona.

– Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva „češljeve“ na ulazu, rotirajući metalni ulazi na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van „Karađorđa“, a alternativa je stadion Partizana – naglasio je Tanović.

Pozitivna vest jeste da će kompletna rekonstrukcija stadiona početi krajem prvog dela sezone, u decembru, ali da to neće uticati na organizaciju utakmica počevši od januara 2022. godine.

– Prošle godine u februaru trebalo je počnemo kompletnu rekonstrukciju stadiona, ali je pandemija uticala i poremetila sve planove. Prema mojim saznanjima, u decembru bi trebalo da počnemo sa renoviranjem. Ono podrazumeva radove po segmentima, kako bismo mi tokom renoviranja i dalje mogli da organizujemo utakmice na „Karađorđu“. Projekat je prošao sve potrebne inspenkcijske nadzore, sredstva su obezbeđena i ne odustajemo od toga da nastavimo da igramo na našem stadionu – zaključio je Dragomir Tanović.

Vojvodina će, po prvi put od izbijanja pandemije, igrati takmičarski meč pred svojim navijačima u nedelju od 21 sat, kada na „Karađorđu“ gostuje Partizan.