Основна школа „Лаза Костић“ у Ковиљу данас је била домаћин експедиције Спортског друштва Војводина.

ФК Војводина представљали су Лазар Росић, Ђорђе Црномарковић, Милан Лазаревић и Радомир Милосављевић, а испред атлетског клуба Војводине тренер Горан Богичевић.

Овом посетом настављена је акција СД Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“, “Петар Кочић“, „Ђура Даничић“, „Иво Лола Рибар“ и „Ђорђе Натошевић“.

Присутнима се најпре обратио тренер АК Војводина Горан Богичевић.

– Као и за све у животу и свим осталим спортовима, најважнији су мотивација, труд и залагање. У спорту сам цео живот, није ми било тешко да изаберем атлетику, касније да завршим ДИФ и касније постанем и тренер у АК Војводина. У нашем клубу имамо све узрасте и могућност да сви заинтересовани дођу и пробају да тренирају – рекао је Горан Богичевић.

Милан Лазаревић је поручио да је у колективном спорту кључан тимски дух и добра атмосфера.

– Заједништво, јер је фудбал колективан спорт и зато је важно да будемо добар тим, да имамо хемију, да будемо једни према другима отворени, искрени, пожртвовани и да тако само можемо да направимо добре резултате и успехе – поручио је Милан Лазаревић.

Лазар Росић се присетио својих почетака и првих фудбалских корака.

– Сви смо ми кренули да играмо фудбал из љубави. Ја сам почео прво на улици, после кроз све млађе селекције ФК Раднички, а онда са 15, 16 година је постало озбиљније и потом сам потписао и први професионални уговор. Тимски рад је јако битан, али је битно и веровати у себе и оно што раде. Важно је да свако од вас данас треба да одабере свој пут, да буду упорни и пут до тог циља ће им бити много лакше ако буду упорни. На том путу неће зависити ништа само од њих, већ и од групе људи, посебно у колективним спортовима – нагласио је Лазар Росић.

Он је такође додао колико је битна подршка породице и пријатеља.

– Крећемо од своје куће и породице, они су нам важна подршка када смо млади и незрели и они нас уводе у тај свет. Друштво, родитељи треба да нас повуку у правом смеру, а то је спорт – додао је Росић.

Након првог дела у учионици, сви заједно су се преселили у фискултурну салу, где су одиграли партију фудбала, најпре деца, а потом и наставници физичког, док је тренер АК Војводина показао атлетске вежбе загревања.

Сви чланови СД Војводина са задовољством су делили аутограме, фотографисали се са присутнима, те поделили тимске постере и карте за предстојећу утакмицу Војводона – Напредак.

Члановима СД Војводина било је задовољство да данашњи дан проведу у пријатној атмосфери ОШ „Лаза Костић“, а ово је уједно била и последња посета у акцији „Ти си наша прва љубав“ у календарској 2023. години, на истом оном месту где је Воша одиграла и своју прву утакмицу у историји, пре више једног века, 1914. године.

СД Војводина се овим путем захваљује домаћинима на гостопримству, са вером да ће нам баш као данас бити у многим школама у Новом Саду и околини и у предстојећој 2024. години. И да се сви заједно радујемо победама наше Војводине.