Osnovna škola „Laza Kostić“ u Kovilju danas je bila domaćin ekspedicije Sportskog društva Vojvodina.

FK Vojvodina predstavljali su Lazar Rosić, Đorđe Crnomarković, Milan Lazarević i Radomir Milosavljević, a ispred atletskog kluba Vojvodine trener Goran Bogičević.

Ovom posetom nastavljena je akcija SD Vojvodina pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“, u okviru koje „stara dama“ posećuje osnovne škole u Novom Sadu i okolini, i za cilj ima usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života, ali i poštovanju osnovnih sportskih vrednosti, poput timskog duha i fer-pleja.

Voša je tokom ove akcije prethodno posetila osnovne škole: ’’Sonja Marinković“, ’’Jovan Jovanović Zmaj“, ’’Kosta Trifković“, ’’Prva vojvođanska brigada“, „22. avgust“, „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Dučić“, “Veljko Petrović“, “Petar Kočić“, „Đura Daničić“, „Ivo Lola Ribar“ i „Đorđe Natošević“.

Prisutnima se najpre obratio trener AK Vojvodina Goran Bogičević.

– Kao i za sve u životu i svim ostalim sportovima, najvažniji su motivacija, trud i zalaganje. U sportu sam ceo život, nije mi bilo teško da izaberem atletiku, kasnije da završim DIF i kasnije postanem i trener u AK Vojvodina. U našem klubu imamo sve uzraste i mogućnost da svi zainteresovani dođu i probaju da treniraju – rekao je Goran Bogičević.

Milan Lazarević je poručio da je u kolektivnom sportu ključan timski duh i dobra atmosfera.

– Zajedništvo, jer je fudbal kolektivan sport i zato je važno da budemo dobar tim, da imamo hemiju, da budemo jedni prema drugima otvoreni, iskreni, požrtvovani i da tako samo možemo da napravimo dobre rezultate i uspehe – poručio je Milan Lazarević.

Lazar Rosić se prisetio svojih početaka i prvih fudbalskih koraka.

– Svi smo mi krenuli da igramo fudbal iz ljubavi. Ja sam počeo prvo na ulici, posle kroz sve mlađe selekcije FK Radnički, a onda sa 15, 16 godina je postalo ozbiljnije i potom sam potpisao i prvi profesionalni ugovor. Timski rad je jako bitan, ali je bitno i verovati u sebe i ono što rade. Važno je da svako od vas danas treba da odabere svoj put, da budu uporni i put do tog cilja će im biti mnogo lakše ako budu uporni. Na tom putu neće zavisiti ništa samo od njih, već i od grupe ljudi, posebno u kolektivnim sportovima – naglasio je Lazar Rosić.

On je takođe dodao koliko je bitna podrška porodice i prijatelja.

– Krećemo od svoje kuće i porodice, oni su nam važna podrška kada smo mladi i nezreli i oni nas uvode u taj svet. Društvo, roditelji treba da nas povuku u pravom smeru, a to je sport – dodao je Rosić.

Nakon prvog dela u učionici, svi zajedno su se preselili u fiskulturnu salu, gde su odigrali partiju fudbala, najpre deca, a potom i nastavnici fizičkog, dok je trener AK Vojvodina pokazao atletske vežbe zagrevanja.

Svi članovi SD Vojvodina sa zadovoljstvom su delili autograme, fotografisali se sa prisutnima, te podelili timske postere i karte za predstojeću utakmicu Vojvodona – Napredak.

Članovima SD Vojvodina bilo je zadovoljstvo da današnji dan provedu u prijatnoj atmosferi OŠ „Laza Kostić“, a ovo je ujedno bila i poslednja poseta u akciji „Ti si naša prva ljubav“ u kalendarskoj 2023. godini, na istom onom mestu gde je Voša odigrala i svoju prvu utakmicu u istoriji, pre više jednog veka, 1914. godine.

SD Vojvodina se ovim putem zahvaljuje domaćinima na gostoprimstvu, sa verom da će nam baš kao danas biti u mnogim školama u Novom Sadu i okolini i u predstojećoj 2024. godini. I da se svi zajedno radujemo pobedama naše Vojvodine.