Основна школа „Коста Трифковић“ у Новом Саду данас је била домаћин Вошине експедиције на челу са тренером Миланом Раставцем и капитеном Стефаном Ђорђевићем, те помоћним тренером Николом Ковачевићем, али и првотимцима Игором Јеличићем, Филипом Малбашићем и Ивом Барајем.

Овом посетом настављена је акција ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила школе „Соња Маринковић“ и „Јован Јовановић Змај“, а сада су ђаци школе „Косте Трифковић“ имали прилику да се друже са тренером и капитеном „старе даме“, Миланом Растацем и Стефаном Ђорђевићем, а присутнима се најпре обратио директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин.

– Велико ми је задовољство што сам данас овде и што се и у овој школи долазак фудбалског клуба Војводина очекивао са великим нестрпљењем. ОШ „Коста Трифковић“ је трећа школа коју посећујемо у оквиру акције „Ти си наша прва љубав“ и драго ми је што ова акција, не само да траје, већ се и шири и надограђује. С тим у вези, задовољство ми је да саопштим да ће ускоро у исту акцију бити укључени и остали клубови из спортског друштва Војводина. Први међу њима биће Одбојкашки клуб Војводина, који ће наредног месеца посетити једну од основних школа у Новом Саду. До краја ове календарске године, ФК Војводина посетиће још једну школу, а након тога са овом акцијом ћемо наставити на пролеће, када ће добити другачији формат и облик, али не сумњамо да ће и тада интересовање бити велико. Такође, позивам све да се укључе у ову акцију куповином Вошине картице по симболичној цени од 300 динара, са којом ће власници имати бесплатан улаз на утакмице у овој и наредној сезони – рекао је директор маркетинга Милош Суботин.

Тренер Војводине Милан Раставац и данас је поновио колико је важно бавити се спортом, јер кроз њега учимо да будемо спремнији за све изазове који нас чекају у животу.

– Вероватно сте чули више пута од својих наставника и родитеља, да је живот испред вас је прилика да остварите оно што желите. Када поставите тај циљ и идете ка том циљу, биће много успона и падова. Они који буду најистрајинији на том путу, са највише љубави, воље и пожртвовања, он ће тај циљ остварити. Само је до вас који ћете циљ ставити испред себе, и само је до вас колико ћете се за тај циљ жртвовати. Исто то се дешава и код нас. Ми смо група људи која се окупила да са Војводином направи добре резултате. Испред нас је тај циљ, ми се жртвујемо за то, радимо за то, уживамо у томе, волимо то што радимо и да будемо заједно и имамо проблеме и успоне. Имамо проблеме које можемо да решимо, неке успемо одмах да решимо, а неке решавамо успут, такав је заправо и живот. Спорт је сјајна ствар, јер и када изгубимо, то је прилика да нешто научимо из тог пораза и да следећи пут не паднемо на истој препреци, јер у фудбалу и у животу стално имате оне које треба прескочити. Ми вам саветујемо да се бавите спортом и да једног дана преовлада ваша жеља буде да постанете део Војводине и да остварите своје циљеве и останете истрајни у томе – поручио је тренер Милан Раставац.

Капитен Војводине Стефан Ђорђевић, као бивши ученик ОШ „Коста Трифковић“ поручио је да му је задовољство што се данас вратио у детињство и присетио се школских дана.

– Ја прво морам да кажем да ми је велика част и задовољство што сам се вратио у своју школу, јер сам и ја овде био ученик, али и моја мајка. Моје лично мишљење је да је најлепша ствар на свету бавити се спортом, а посебно фудбалом. Важно је да се бавите било којим спортом, индивидуалним или колективним, јер кроз спорт упознајете различите културе, различите људе, учите различите језике и то ће вам сутра помоћи да се оформите као личност. У колективним спортовима, какав је и фудбал, јако је важно када су играчи и међусобно пријатељи, јер се то осети на терену и прави разлику – рекао је Ђорђевић.

Након тога, уследила су питања ученика, а на прво о саветима за оне који желе да се баве спортом, одговорио је тренер Раставац.

– Препоручио бих да будете спремни на борбу и да не одустајете. Када не одустајете, то значи да идете напред. Тај пут, односно стизање до циља, то је уствари живот и у томе је лепота.

Следеће питање било је о циљевима за ову сезону, на које је такође одговорио шеф стручног штаба Војводине.

– Циљ је да се позиционирамо високо и да имамо активно учешће у Европи, то је ако причамо о резултатима. Поред тога, примарни циљ нам је да оформимо екипу, која ће бити стабилна, која ће достићи што бољи ниво фудбала да у Европи, а и на домаћој сцени може да бележи добре резултате.

Капитен Воше одговорио је на питање о својим идолима.

– Када сам био као ви, ученик ове школе, мени је узор био Синиша Михајловић.

И овај савршени дан за клинце и клинцезе у ОШ „Коста Трифковић“ употпунила је партија фудбала у којој су учествовали и Вошини првотимци – Стефан Ђорђевић, Филип Малбашић, Игор Јеличић и Ив Барај.

Након завршетка партије фудбала, сви присутни опколили су Вошине фудбалере и тренера, како би се са њима фотографисали и добили аутограме. За то време, Вошине промотерке су деци делиле Вошине постере, распореде часова, флајере и приступнице помоћу којих могу да се учлане у акцију „Ти си наша прва љубав“, али и улазнице за предстојећу утакмицу против Младости ГАТ.

Школско звоно и повратак редовним школским активностима прекинуло је предивно дружење са ђацима, али нема сумње да ће се оно наставити, можда већ и сутра, на трибинама стадиона „Карађорђе“, да сви заједно навијамо за нашу Вошу.

Фудбалски клуб Војводина ову прилику користи и да позове свe основнe школe у Новом Саду да нам се јаве и да буду наши гости на стадиону „Карађорђе“, како на сутрашњој, тако и на свим предстојећим утамицама „старе даме“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept